Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία, Λάρισα και Οινούσσες

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία, Λάρισα και Οινούσσες

Στα λευκά έχει ντυθεί η Μακεδονία, με τη χιονόπτωση να συνεχίζει ακάθεκτη σε Καβάλα και Δράμα και τις αντιλισθητικές αλυσίδες να κρίνονται απαραίτητες στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου. Σε κατάσταση ολικού παγετού ξύπνησε η Λάρισα, αποκλεισμένες οι Οινούσσες από το χιονιά_x000D_

Στην Μακεδονία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων, όχι μόνο στο ορεινό οδικό δίκτυο, αλλά ακόμα και στο κέντρο της Καβάλας, ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων στους ορεινούς δήμους Κάτω Νευροκοπίου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας, με αποφάσεις που εξέδωσαν οι κατά τόπους δήμαρχοι, δεν λειτουργούν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης δεν λειτουργεί το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ έως αυτή την ώρα δεν εκτελούνται δρομολόγια από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ τόσο της Καβάλας όσο και της Δράμας.

Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα με τα Τμήματα Τροχαίας των Αστυνομικών Διευθύνσεων Καβάλας και Δράμας, δηλώθηκαν μόνο λιγοστά ατυχήματα με υλικές ζημιές, που οφείλονταν στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω του χιονιού και στην έλλειψη μέριμνας από μέρους των οδηγών να βάλουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα κινούνται τα οχήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Κοζάνης και Φλώρινας. Αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται σε σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και των Σερρών.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν από νωρίς το πρωί στη Φλώρινα, όπου το θερμόμετρο «έδειξε» -18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα Γρεβενά -13 και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής -12 βαθμούς Κελσίου. Η Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -5 βαθμούς Κελσίου, το Νευροκόπι με -11, Βέροια και Δράμα με -7, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις καταγράφηκαν νωρίτερα σε Καβάλα και Ξάνθη, όπου το θερμόμετρο έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Τα δρομολόγια των πλοίων, από και προς το νησί της Θάσου, εκτελούνται μόνο από το λιμάνι της Κεραμωτής, ενώ έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια του πλοίου που συνδέει τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου με το λιμάνι της Καβάλας.

Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες για τον αποχιονισμό της πίστας του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι τακτικές πτήσεις από και προς την Αθήνα.

Πολλά νοικοκυριά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης παραμένουν χωρίς νερό, εξαιτίας παγωμένων σωληνώσεων ύδρευσης ή σπασμένων υδρόμετρων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες είχαν επίσης ως αποτέλεσμα να παγώσουν σωληνώσεις φυσικού αερίου και αρκετά νοικοκυριά να μείνουν χωρίς θέρμανση ή ζεστό νερό.

Στην κατάψυξη και η Λάρισα

Στους -8 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος στην πόλη της Λάρισας, με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να είναι ανοιχτοί, όμως σε πολλά σημεία των συνοικιών, οι δρόμοι παραμένουν παγωμένοι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και η ολισθηρότητα στα πεζοδρόμια είναι μεγάλη. Αλάτι ρίχνεται σε όλα τα σχολεία, ενώ η λειτουργία τους για αύριο θα εξαρτηθεί από την πορεία των καιρικών φαινομένων.

Στον υπόλοιπο νομό της Λάρισας, παραμένουν έντονα τα φαινόμενα παγετού, ενώ κλειστή είναι και σήμερα, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, η επαρχιακή οδός Ελάφου – Σκλήθρου της Αγιάς Λάρισας, αλλά και η επαρχιακή οδός Καλλιπεύκης, από 1ο έως 12ο χλμ, με όρια με το Νομό Πιερίας, του δήμου Τεμπών. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη και σήμερα σε πολλά σημεία του νομού Λάρισας

Χωρίς τηλέφωνο στις Οινούσσες

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις Οινούσσες από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, δεδομένης και της σημερινής, έντονης χιονόπτωσης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Οινουσσών, Στέφανο Βογιατζή, το νησί παραμένει χωρίς σταθερή τηλεφωνία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Από το πρωί οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι για πεζούς και οχήματα, ενώ αποκλεισμένες παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού. Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter