Προβλήματα σε Κέρκυρα και Ιθάκη: Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, πλημμύρες στους δρόμους

Προβλήματα σε Κέρκυρα και Ιθάκη: Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, πλημμύρες στους δρόμους

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο με την Κέρκυρα να πλήττεται από δυνατούς ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους στο νησί της Ιθάκης.

Ο άνεμος στην Κέρκυρα ξερίζωσε δέντρα, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο στη Γαρίτσα όταν έπεσε πάνω του δέντρο.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική επενέβη από το πρωί σε τέσσερα περιστατικά απομάκρυνσης σπασμένων δέντρων. Η υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Από την πλευρά της η Ιθάκη βρίσκεται από το πρωί στο έλεος της ισχυρής νεροποντής. Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στους περιφερειακούς δρόμους του Σταυρού, Φρικών και Πλατρειθίας που παρέμειναν κλειστοί για αρκετό χρονικό διάστημα. Η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη, λόγω των πλημμυρισμένων ρεμάτων. Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, συνέστησε την προσοχή των κατοίκων στο οδικό δίκτυο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται στο νησί ο μηχανισμός της Περιφέρειας, του δήμου, της αστυνομίας, αλλά και της πυροσβεστικής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter