Προεδρεύων ECOFIN: Το κλίμα Ελλάδας-πιστωτών έχει βελτιωθεί και μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία

Την άποψη ότι το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έχει βελτιωθεί σημαντικά και ότι εφόσον αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη δεν θα υπάρχει ανάγκη για προληπτικά μέτρα, καθώς το οικονομικό περιβάλλον είναι ευνοϊκό εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας και προεδρεύων για το τρέχον εξάμηνο του Συμβουλίου ECOFIN, Έντουαρτ Σικλούνα.

Ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικών σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε πως οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έχουν βελτιωθεί σημαντικά και πως δεν απειλούνται από νέα κρίση. «Έχοντας ζήσει όλη την ιστορία από την αρχή, μπορώ να πω ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη. Οπότε δε βλέπω άλλη κρίση στον ορίζοντα. Φυσικά και θα υπάρχουν διαφωνίες, αλλά όχι του τύπου που είχαμε πριν» επισήμανε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το οικονομικό περιβάλλον βοηθάει την Ελλάδα. Πλέον δεν είναι ζήτημα υποσχέσεων, αλλά αποδείξεων ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα. Αν και μικρής κλιμάκας ακόμη, είναι σίγουρα ενθαρρυντικά», σημείωσε και πρόσθεσε πως και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη η κατάσταση βοηθάει, γιατί δεν υπάρχουν οι «εντάσεις» που υπήρχαν πριν.

Συνεχίζοντας, ο Εντ. Σικλούνα σημείωσε πως, παρ' όλ' αυτα, «η Ελλάδα έχει ακόμα λαμβάνειν δόσεις και επομένως προϋποθέσεις που πρέπει να γίνουν σεβαστές». «Οι τεχνοκράτες πρέπει να είναι ακριβείς, να επιβεβαιώσουν ότι όλα έχουν έχουν εφαρμοστεί, πριν τα χρήματα πάνε στην Ελλάδα. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.