Προεδρικό σόου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Προεδρικό σόου με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήρθε η σειρά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να στήσει επικοινωνιακή παράσταση στις πλάτες της οικογένειας Αντετοκούμπο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη μητέρα Βερόνικα και τον μικρότερο υιό Άλεξ, μία μέρα μετά την «τιμητική» πολιτογράφησή τους, ενώ φρόντισε να ανοιξει διάλογο μπροστά στις κάμερες με τον Γιάννη.

Ο ευγενής Γιάννης φρόντισε να αποφύγει τις αιχμές στις δηλώσεις του. Μπορούσε βεβαίως να υπενθυμίσει στην κυρία Σακελλαροπούλου τη φωτογράφισή της μπροστά στον επαίσχυντο φράχτη του Έβρου ή και την εξαίρεση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου από τη Γιορτή της Δημοκρατίας με κυβερνητική παρέμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε προσκληθεί στην ίδια Γιορτή, αλλά ανέβαλε για μερικές μέρες το ταξίδι του από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να απουσιάσει.

«Χαίρομαι για τη γιορτή που έγινε, είστε Έλληνες και το έχετε αποδείξει και τώρα έχουμε εδώ εσάς και τη μητέρα σας Βερόνικα» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Όπως και εγώ σαν πρώτη γυναίκα Πρόεδρος είμαι πρότυπο για τα κορίτσια, κι εσείς είστε πρότυπα για τα νέα παιδιά που έχουν τις φωτογραφίες στο δωμάτιο σας. Είναι βάρος αλλά είναι και σημαντικό κι εσείς το δηλώνετε με το ήθος και την παρουσία σας. Με την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια σας και την προσφορά σας σε όσους έχουν ανάγκη».

Αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστηκε την Πολιτεία με τα εξής λόγια:

«Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και χτες που πήγαμε στον Πρωθυπουργό, Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι με σκληρή δουλειά μετά από χρόνια θα καθόμασταν δίπλα να μιλήσουμε με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, θα σας έλεγα πως είναι ψέματα. Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ, αλλά σκέφτομαι και θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια πως ήταν… Γιατί μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν το 1990 στην Ελλάδα, έκαναν θυσίες για τα παιδιά τους 25 χρόνια και μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι φοβόντουσαν να μείνουν στον δρόμο. Μας έδωσαν ελληνικές αρχές και ελληνική κουλτούρα. Δεν βλέπαμε το μέλλον, ήμασταν παιδιά… Μετά από οκτώ χρόνια, με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είμαστε εδώ. Συναντήθηκα με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ελλάδα, μας άκουσε, μας είπε και αυτή την ιστορία της. Ήταν πάντα Έλληνες η μητέρα και τα αδέρφια μου, χτες απλά πήραν τα διαβατήρια. Και να μην τα έπαιρναν, πάντα εδώ θα γυρνάγαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter