Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων: «Θα μπορούσε να μεταφέρεται η διδασκαλία και όχι η εξέταση»

Πρόεδρος Αρχής Προστασίας Δεδομένων: «Θα μπορούσε να μεταφέρεται η διδασκαλία και όχι η εξέταση»

Τον προβληματισμό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εξέφρασε ο Πρόεδρός της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, Κ. Μενουδάκος μιλώντας σχετικά με την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στον ΑΝΤ1.

 «Είναι διαφορετικό να υπάρχει μια κάμερα και να παρακολουθεί τι γίνεται σε ζωντανό χρόνο από το να μην φαίνονται τα παιδιά. Ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι να μεταδίδεται μόνο η διδασκαλία και όχι η εξέταση των μαθητών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μενουδάκος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε: «H Αρχή προς το παρόν έχει υπ’ οψη της μόνο ένα νόμο και αυτός δίνει την δυνατότητα αυτής της παράλληλης εκπαίδευσης, τηλεκπαίδευσης και για κάποιους άλλους στη φυσική τάξη. Αυτό η Αρχή θεωρεί πως δεν αντίκειται στην προστασία των Δεδομένων. Αυτό που έχουμε είναι νόμιμο. Περιμένουμε όμως και το υπόλοιπο».

«Το υπόλοιπο είναι μία Υπουργική Απόφαση που θα καθορίσει τα Μέσα παροχής της τηλεδιδασκαλίας, της παράλληλης με την διδασκαλία στην τάξη. Αυτή η Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί μετά από μία μελέτη αντικτύπου, δηλαδή μία επιστημονική μελέτη που θα μελετώνται τα μέτρα για την αποτροπή ή την μείωση των κινδύνων στον ελάχιστο βαθμό».

«Είναι διαφορετικό να υπάρχει μια κάμερα και να παρακολουθεί τι γίνεται σε ζωντανό χρόνο από το να μην φαίνονται τα παιδιά. Ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι να μεταδίδεται μόνο η διδασκαλία και όχι η εξέταση των μαθητών».

«Η δυνατότητα προσφυγής στο ΣΤΕ βεβαίως υπάρχει καθώς και το ένδικο βοήθημα της αναστολής. Μπορεί να ζητηθεί αναστολή από το ΣΤΕ. Θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις να πιθανολογείται είτε μεγάλος κίνδυνος είτε ότι η απόφαση είναι μη νόμιμη.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter