Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: Διαψεύδει τα περί τουρκικής εμπλοκής – «Όχι» σε συνομιλίες με Αρμενία

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: Διαψεύδει τα περί τουρκικής εμπλοκής – «Όχι» σε συνομιλίες με Αρμενία

Καμία πιθανότητα για έναρξη συνομιλιών με την Αρμενία δεν υπάρχει προς ώρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

«Οι απαιτήσεις του Γερεβάν είναι απαράδεκτες», τόνισε ο Αλίγιεφ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Δεν μπορούν να ξεκινήσουν συνομιλίες λόγω της στάσης που τηρούν οι ηγέτες της Αρμενίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αλίγιεφ διέψευσε τα όσα κατήγγειλαν το απόγευμα της Τρίτης οι Αρμένιοι για κατάρριψη μαχητικού τους από τουρκικό F-16.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία αποτελεί «αδελφό έθνος και σύμμαχο» των Αζέρων και τους παρέχει μόνο «ηθική υποστήριξη».

Ο Αλίεφ είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν μαχητές από τη Συρία στη ζώνη των συγκρούσεων, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, λέγοντας ότι αυτή η πληροφορία είναι «fake news». «Δεν υπάρχουν Σύροι μαχητές. Δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο», πρόσθεσε.

Άρνηση για συνομιλίες και από τους Αρμένιους

Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκε και η πλευρά της Αρμενίας, όσον αφορά την πιθανότητα έναρξης συνομιλιών με το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Ο πρόεδρος της χώρας, Νικόλ Πασινιάν απέρριψε την πιθανότητα έναρξης συνομιλιών με το Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας, σε δηλώσεις του στη ρωσική τηλεόραση,ότι «το κλίμα δεν είναι το σωστό» για συνομιλίες, ενώ συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός είπε ότι υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματικοί βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν και διευθύνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, προειδοποιώντας ότι απειλείται η ίδια η ύπαρξη του αρμενικού λαού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter