Προέδρος εργαζόμενων Ερυθρού Σταυρού: Προκαλώ τον Μητσοτάκη και τον Πλεύρη να έρθουν να δουν την τραγική κατάσταση

Προέδρος εργαζόμενων Ερυθρού Σταυρού: Προκαλώ τον Μητσοτάκη και τον Πλεύρη να έρθουν να δουν την τραγική κατάσταση

Στα όρια τους βρίσκονται νοσοκομεία και προσωπικό οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα κύμα της πανδημίας με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

«Η κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό είναι τραγική, καλούμαστε με 35% του προσωπικού μας να τα βγάλουμε πέρα σε εφημερίες που καλύπτουμε σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο και τη νότια Ελλάδα … τίποτε απολύτως δεν έγινε … ένας τραυματιοφορέας καλείται να ανταποκριθεί σε 500 ασθενείς … προχθές στην εφημερία ήταν τρεις τραυματιοφορείς όπου συνάδελφος έσπασε το χέρι του και οι άλλοι δύο επωμίστηκαν την εφημερία έχοντας στο νοσοκομείο 1.200 ασθενείς … οι νοσηλεύτριες είναι 1 ανά 40 ασθενείς», κατήγγειλε η πρόεδρος των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Θάνο Πλεύρη να επισκεφθούν οι ίδιοι το νοσοκομείο για να δουν την τραγική κατάσταση. 

«Προκαλώ τον υπουργό, τον πρωθυπουργό, ελάτε στον Ερυθρό. Σηκώνουμε το βάρος, δεν αντέχουμε άλλο, κάνουμε έκκληση για προσωπικό … προσπαθούμε και παρέχουμε υψηλής ποιότητας φροντίδα και ασφάλεια στους ασθενείς, έχουν την καλύτερη φροντίδα, αλλά θέλουμε βοήθεια από την Πολιτεία… Δεν δέχομαι ότι δεν υπάρχει προσωπικό … δεν μπορεί ένα νοσοκομείο που έχει κληθεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, να μην έχουν γίνει προσλήψεις σε ούτε μία θέση, ενώ άλλα νοσοκομεία έχουν πάρει -και καλά έκαναν. Γιατί όχι εμείς;» συνέχισε η κυρία Γεωργάκη.

«Πώς μπορούν να αποδώσουν αυτοί οι άνθρωποι; Πού είναι το προσωπικό που μας έταξαν;», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή «έρχεται και άλλο κύμα πανδημίας … εμείς ήμασταν νοσοκομείο covid-19 και με το φιλότιμο των συναδέλφων καλύψαμε την κατάσταση, αλλά πλέον δεν αντέχουμε … ποιος οργανισμός μπορεί να ανταποκριθεί με 35% του προσωπικού του σε μία τέτοια δομή όπως ο Ερυθρός Σταυρός, ένα νοσοκομείο εμβληματικό που εφημερεύει κάθε ημέρα μέχρι τις 2;» κατέληξε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter