Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού στο documentonews.gr: Οι νεκροί θα αυξηθούν – Θα ξεπεράσουμε τους 80

Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού στο documentonews.gr: Οι νεκροί θα αυξηθούν – Θα ξεπεράσουμε τους 80

«Μετράμε τις πληγές μας. Με τους διασώστες μας ψάχνουμε σπίτι – σπίτι τα καμμένα, για την ανεύρεση ή εγκλωβισθέντων ή αγνοουμένων», αναφέρει στο documentonews.gr, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έσπευσαν από τις πρώτες κιόλας ώρες στη Ραφήνα, προκειμένου να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τους ανθρώπους που γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα.

«Έχουμε στήσει έξω από το Δημαρχείο, μία κινητή μονάδα με γιατρούς και έναν πρόχειρο σταθμό πρώτων βοηθειών καθώς και μια επιτροπή εξυπηρέτησης των πολιτών που βοηθάει τους ανθρώπους να εντοπίζουν τους δικούς τους που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία. Παράλληλα έχουμε φτιάξει ένα κέντρο φιλοξενίας για όσους δεν έχουν που να κοιμηθούν, παρέχουμε φάρμακα, τροφή και νερό». 

Ο κ. Οικονομόπουλος σημείωσε πως το σημαντικότερο όλων αυτές τις ώρες είναι η αναζήτηση των αγνοουμένων. «Είναι πάρα πολλές οι αιτήσεις που μας γίνονται. Έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην ανεύρεση των αγνοουμένων» σημείωσε. 

Σχετικά με τον εντοπισμό – από ομάδα εθελοντών του Ε.Σ. –  26 απανθρακωμένων ατόμων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σε οικόπεδο, ο κ. Οικονομόπουλος τόνισε πως το γεγονός ήταν εξαιρετικά τραγικό με το θέαμα να λυγίζει ακόμα και τους πιο έμπειρους και ψύχραιμους. 

«Η Πάτρα διαθέτει έμπειρο τμήμα διασωστών οπότε τους κάλεσα και ήρθαν αμέσως. Εντόπισαν αυτούς τους 26 ανθρώπους. Τραγικό γεγονός. Είναι φοβερό πράγμα να χτυπάει το τηλέφωνο και να ακούς ανθρώπους έμπειρους με ψυχραιμία, να κλαίνε με αυτό που αντίκριζαν : παιδιά, γυναίκες, άνδρες, όλοι αγκαλιασμένοι».

Φόβοι για περισσότερους νεκρούς

Αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, εξέφρασε την ανησυχία του πως θα σημειωθεί αύξηση. 

«Μακάρι να μου έρχονταν ειδοποιήσεις πως έβρισκαν εγκλωβισμένους ζωντανούς, δυστυχώς όλες οι ειδοποιήσεις που παίρνω αφορούν αγνοούμενους που έχουν χάσει τη ζωή τους.  Οι νεκροί είναι αυτή τη στιγμή 74, δυστυχώς, πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε τους 80. Δεν μου αρέσουν οι εικασίες, αλλά τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, αυτό δείχνουν».  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter