Πρόεδρος Φιλιππίνων: Για χαστούκια οι ηγέτες της Ε.Ε.

Πρόεδρος Φιλιππίνων: Για χαστούκια οι ηγέτες της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε εξαπέλυσε χθες Παρασκευή επίθεση με στόχο τους επικριτές του από την ΕΕ που τίθενται κατά της αιματηρής εκστρατείας του εναντίον των ναρκωτικών απειλώντας να τους χαστουκίσει.

Αυτό ήταν το πιο πρόσφατο από τα σχεδόν καθημερινά του ξεσπάσματα κατά των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΟΗΕ που συνοδεύονται από επαίνους για την Κίνα και τη Ρωσία.

“Ελάτε εδώ και θα μιλήσουμε γιατί θέλω να σας χαστουκίσω”, είπε ο Ντουτέρτε σε χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο εορτασμών για την Ημέρα των Γυναικών στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Ντουτέρτε χλεύασε την ΕΕ επειδή πρότεινε στις Φιλιππίνες να ανοίξουν “κλινικές απεξάρτησης όπως σε άλλες χώρες και να χορηγούν σάμπου (μεθαμφεταμίνη), κοκαΐνη και ηρωίνη όπως στην Ολλανδία”.

Σε ξέσπασμά του την περασμένη εβδομάδα επιτέθηκε εναντίον της ΕΕ κατηγορώντας την για υποκρισία και χαρακτήρισε “καθίκια” τους ηγέτες του μπλοκ επειδή πρότειναν μια λύση με τη δημιουργία κέντρων απεξάρτησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 30 Ιουνίου του περασμένου χρόνου που ο Ντουτέρτε ανήλθε στην εξουσία και η αστυνομία έχει αναλάβει την ευθύνη για το ένα τρίτο αυτών των θανάτων επικαλούμενη αυτοάμυνα στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά των ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες των εγχώριων και διεθνών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αστυνομία εμπλέκεται σε χιλιάδες ύποπτους θανάτους. Ο Ντουτέρτε επιτέθηκε κατά της ΕΕ επειδή πιστεύει τις καταγγελίες μκο που χρεώνουν σε εκείνον τους θανάτους αυτούς. “Ακόμη και αν είναι απλώς από επιληψία το χρεώνουν σε μένα”, είπε προς το κοινό που γελούσε.

Ο ίδιος καυχήθηκε για τις φιλικές του σχέσεις με την Κίνα, η οποία πριν αναλάβει εκείνος την εξουσία είχε εμπλακεί σε μια εδαφική διαμάχη με τις Φιλιππίνες, ενώ αναφορικά με τη Ρωσία είπε ότι σκοπεύει να την κάνει εμπορική πύλη για την Ανατολική Ευρώπη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter