Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δυσοίωνες προβλέψεις για νέα εκτόξευση στις τιμές του ρεύματος (Video)

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Δυσοίωνες προβλέψεις για νέα εκτόξευση στις τιμές του ρεύματος (Video)

Απάντηση στους ισχυρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη περί ανόδου των τιμών στους λογαριασμούς ενέργειας λόγω κρίσης, έδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιάννης Αδαμίδης.

Ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε μιλώντας στο Mega, ότι το άλμα στις τιμές ξεκίνησε πριν από την ενεργειακή κρίση, σημειώνοντας επίσης ότι η ΔΕΗ είχε φροντίσει να ενημερώσει τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη για το ολιγοπώλιο στην αγορά ενέργειας, που οδήγησε σε αύξηση της τιμής κατά 40%.

«Οι τιμές φαινόταν από πέρσι τον Αύγουστο ότι ανέβαιναν χωρίς να υπάρχει πόλεμος και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι τέσσερις οι παίκτες που παράγουν ρεύμα και αυτοί διαμορφώνουν τις τιμές στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ύπαρξη «καρτέλ».

Παράλληλα προχώρησε σε δυσοίωνες προβλέψεις για τους επόμενους μήνες, σημειώνοντας ότι η τιμή της μεγαβατώρας θα φτάσει τα 1.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «έλλειψη ενέργειας και ότι θα χρειαστούν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, δηλαδή, ρεύμα με δελτίο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter