Πρόεδρος με τον Ερντογάν στο φόντο

Πρόεδρος με τον Ερντογάν στο φόντο

Ο πρωθυπουργός «του βουνού», παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, δεν θα βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας στα ορεινά αλλά, όπως όλα δείχνουν, στην District of Columbia ή Περιφέρεια της Κολούμπια – κοινώς Ουάσινγκτον ή απλώς Ντι Σι. 

Σας έχω κι άλλα, πιο αποκαλυπτικά: αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ το απόγευμα της Τρίτης νιώσει πιο ασφαλής περί τα εθνικά, θα επιλέξει μια γυναίκα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Αν από τη συνάντησή του με τον πλανητάρχη εξέλθει με μεγαλύτερη ανασφάλεια απ’ ό,τι πριν μπει, ειδικά για τις κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο νοτιοδυτικά της Κρήτης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι άντρας.

Ορθό μέχρι ενός σημείου. Άλλωστε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: «’Όπως επίσης δεν μπορούν να περιλαμβάνονται πρόσωπα που δεν γνωρίζουν καν ποια είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τι είναι η υφαλοκρηπίδα» ήταν το μήνυμα της Κουμουνδούρου. Όσο κι αν το δέλεαρ της συναίνεσης με το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά για το πολύ υπαρκτό ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη και δίδυμων εκλογών για το κάψιμο της απλής αναλογικής εντός του 2020 είναι μεγάλο, η πικρή αλήθεια για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι πως ο Ερντογάν βγάζει πρόεδρο, είτε το θέλει είτε όχι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter