Πρόεδρος ΟΕΒΕ Δράμας: «Υπάρχει πτώση του τζίρου το τελευταίο τετράμηνο»

Πρόεδρος ΟΕΒΕ Δράμας: «Υπάρχει πτώση του τζίρου το τελευταίο τετράμηνο»

Την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας επισκέφτηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νοτίου Τομέα Β΄ Αθηνών κ. Νίκος Παππάς όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα διοικητικά συμβούλια της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας, του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης εξέφρασε τον προβληματισμό και την αγωνία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς όπως επισήμανε «υπάρχει πτώση του τζίρου το τελευταίο τετράμηνο (Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος του 2019) αλλά και τον πρώτο μήνα των εκπτώσεων του Ιανουαρίου 2020 η αρνητική πορεία συνεχίζεται».

Άλλωστε και τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε το ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2019 δεν κρίνονται θετικά. Ο κ. Σκουλίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες όπως τόνισε «πρέπει να καταργηθούν καθώς και οι Κυριακές που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων». Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Δράμας κ. Όθων Μουρμούρης αναφέρθηκε στο θέμα του σχεδίου «Ηρακλής» που προωθεί η κυβέρνηση, που αφορά την παροχή εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τις τράπεζες για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Όπως επισήμανε ο κ. Μουρμούρης «εγείρονται κάποια ερωτηματικά που αφορούν θέματα διαφάνειας εξου και η ΓΣΕΒΕΕ ζητά τη σύγκληση αρμόδιας επιτροπής για απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, καθώς δεν έχει τεθεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένο πλαίσιο υλοποίησης».

Οι Πρόεδροι της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας και του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας αναφέρθηκαν και στο θέμα της δρομολογούμενης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών «χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση του τζίρου των επαγγελματιών του κλάδου».Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νοτίου Τομέα Β΄ Αθηνών κ. Νίκος Παππάς κατέγραψε τους προβληματισμούς των επαγγελματιών και εμπόρων και επισήμανε με τη σειρά του ότι «οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν ήδη τα αποτελέσματα της απάτης της ΝΔ. Γίνεται επίκαιρο και πάλι το αίτημα για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ο Αλέξης Τσίπρας είχε δρομολογήσει αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «επέστρεψε» στους εταίρους, ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος που θα επιτρέψει τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20 χιλιάδες ευρώ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει». 

Αναφορικά με το σχέδιο Ηρακλής, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «με αυτό τράπεζες και εξυπηρετητές θα αποφασίζουν, καθώς δεν έχει τεθεί από την Πολιτεία συγκεκριμένο πλαίσιο υλοποίησης, δηλ. ποιος «ζει και ποιος πεθαίνει» στην αγορά και την κοινωνία».Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Καρβούνης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter