Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αν είχε κλείσει η ΜΕΘ Κοζάνης, ένα παιδί θα είχε πεθάνει

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Αν είχε κλείσει η ΜΕΘ Κοζάνης, ένα παιδί θα είχε πεθάνει

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης έπρεπε να έχει κλείσει γιατί ξέμεινε με δύο μόνο γιατρούς. Αντί για αυτό, μένει ανοιχτή με τους γιατρούς να δουλεύουν νυχθημερόν και επειδή ήταν ανοιχτή σώθηκε ένα παιδί.

«Εάν έκλεινε το αγόρι 15,5 ετών που διεκομίσθη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης σχεδόν νεκρό με δηλητηρίαση από μεγάλη ποσότητα παραφλού (αντιψυκτικό αυτοκινήτων) θα είχε πεθάνει», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Περιγράφει πώς με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι γιατροί έσωσαν το παιδί και τονίζει ότι «αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η λειτουργία των ΜΕΘ των νοσοκομείων».

H δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου

«Η ΜΕΘ του νοσοκομείου Κοζάνης 6 κλινών που λειτουργούν οι 4 κλίνες λόγω διαχρονικών ελλείψεων γιατρών θα έπρεπε κανονικά να κλείσει γιατί τώρα ξέμεινε μόνο με δύο γιατρούς. Δεν έκλεισε επειδή οι δύο γιατροί δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς σταματημό. Ευτυχώς δεν έκλεισε.

Εάν έκλεινε το αγόρι 15,5 ετών που διεκομίσθη το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης σχεδόν νεκρό με δηλητηρίαση από μεγάλη ποσότητα παραφλού (αντιψυκτικό αυτοκινήτων) θα είχε πεθάνει. Διεκομίσθη το αγόρι σχεδόν νεκρό στο νοσοκομείο και χρειάσθηκε συντονισμένη τιτάνια προσπάθεια για να σωθεί από όλους τους εμπλεκόμενους.

Κλήθηκε ο διευθυντής της ΜΕΘ από το σπίτι του αφού δεν δούλευε. Μαζί με τους άλλους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κοζάνης έδωσαν μάχη να σώσουν το παιδί. Εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που ξέμεινε με δύο γιατρούς. Έγινε τιτάνια προσπάθεια να αναταχθεί το παιδί από όλους. Μπράβο στο κέντρο δηλητηριάσεων, στην αστυνομία, στο φαρμακείο στη διοίκηση, σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου Κοζάνης που με συντονισμένες προσπάθειες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρέθηκαν οι δυσεύρετες δόσεις από το αντίδοτο που απαιτείται. Αρκεί να φανταστείται ότι τις πρώτες ώρες έως ότου χορηγηθεί το αντίδοτο χορηγούσαν ουίσκι στο παιδί που λειτουργεί ως αντίδοτο.

Μπράβο σε όλους. Το παιδί όμως ζει επειδή έμεινε ανοικτή η ΜΕΘ. Εκεί νοσηλεύθηκε το παιδί για ένα 24ωρο μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μετά διεκομίσθη στη ΜΕΘ του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ τη μοναδική στη Βόρειο Ελλάδα για παιδιά.

Εκείνη την ημέρα διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς στο νοσοκομείο Κοζάνης. Στη περίπτωση του αγοριού αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η λειτουργία των ΜΕΘ των νοσοκομείων. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν διαθέσιμα αντίδοτα σε νοσοκομεία κοντινών αποστάσεων για να μην χρειάζεται να ψάχνουμε σε όλη την χώρα. Ακόμη και για την χρήση αντιψυκτικών αυτοκινήτων χρειάζονται αντίδοτα κάτι που σε πολλούς φαίνεται πρωτάκουστο. Ειδικά αντιοφικοί οροί τώρα που έρχεται καλοκαίρι».

Διαβάστε επίσης:

Ηλίας Κασιδιάρης: Υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, μετά τον Μιχαλολιάκο

Άρειος Πάγος προς εισαγγελείς: 139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και αστυνομικά τμήματα (Εγγραφο)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter