Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ή κυβέρνηση ξηλώνει διοικήσεις αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ή κυβέρνηση ξηλώνει διοικήσεις αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Για τα μάτια του κόσμου η καρατόμηση της διοίκησης των νοσοκομείων Αγία Όλγα και Μεταξά, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Παρόλο που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναδιπλώθηκε μερικώς, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία παραμένει τραγική.

Καταγγέλλει, αναλγησία  των Διοικητών των Νοσοκομείων και ζητά την αξιολόγησή τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά:« Την ώρα που ξηλωνόταν η διοίκηση του Αγία Όλγα , ένας άλλος Διοικητής Κοντινού νοσοκομείου, προκλητικά έβγαλε τη ξυριστική μηχανή και ξυριζόταν ενώπιων του σωματείου που έθετε ζητήματα».

Προσθέτει δε:  «Υπάρχουν πολλοί ανίκανοι που πρέπει να πάνε σπίτι τους. Δεν είναι κριτήριο οι κομματικές γνωριμίες για να παραμένουν στις θέσεις τους. Όταν διαθέτεις λίγα χρήματα τα αξιοποιείς, δεν τα σκορπάς».

Η δήλωση του κ. Γιαννάκου 

Πολλά νοσοκομεία κρύβουν κάτω από το χαλί τα κτιριακά τους προβλήματα. Τα νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,2 δις ευρώ. Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για επισκευές, δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλουν ένα καρφί σε τοίχο άξιοι διοικητές προσπαθούν να αξιοποιήσουν άλλες πηγές χρηματοδότησης ( κοινοτικά προγράμματα, δωρεές, εθνικούς πόρους κ.α.λ. ) και δεν σκορπάνε τα λιγοστά λεφτά των νοσοκομείων σε εργολάβους και απ ευθείας αναθέσεις με υπερκοστοληγημένα έργα.

Άλλοι διοικητές εκμεταλλευόμενοι τις πολιτικές γνωριμίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Σκορπάνε τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και όταν βγάζουμε καταγγελίες αμέσως μας διαψεύδουν.

Μέχρι τις εκλογές στην ίδια γραμμή και το Υπουργείο Υγείας. Πολλές φορές έχω δεχθεί μηνύσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων από το υπουργείο υγείας και απο διοικητές νοσοκομείων σε αυταπόδεικτες καταγγελίες μας. Εκκρεμούν πολλές ακόμα.

Κάτι δείχνει να αλλάζει. Αποπέμφθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ. Και σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. Πόσες φορές δεν έχουμε καταγγείλει τη χάλια κατάσταση της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. Ψυχιατρική κλινική 22 κλινών που είναι πάντα γεμάτη με ψυχικά ασθενείς και μάλιστα φθάνει τους 40 με την ανάπτυξη ράντζων. Και νοσηλεύονται σε χειρότερες συνθήκες από στάβλο. Οι ασθενείς μόνο ήρεμοι δεν μπορούν να είναι σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Αλλά ποιος νοιαζόταν;

Θυμίζει την παλαιά Λέρο πριν την ψυχιατρική μεταρρύθμιση. Πολύ σωστά ο υπουργός υγείας απέπεμψε τη διοίκηση του νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ. Μάλιστα σήμερα έγινε επίσκεψη στη κλινική από τον υφυπουργό υγείας αρμόδιο για θέματα ψυχικής υγείας κο Βαρτζόπουλο. Αξιολόγηση τώρα όλων των διοικητών των νοσοκομείων. Υπάρχουν πολλοί ανίκανοι που πρέπει να πάνε σπίτι τους. Δεν είναι κριτήριο οι κομματικές γνωριμίες για να παραμένουν στις θέσεις τους. Όταν διαθέτεις λίγα χρήματα τα αξιοποιείς, δεν τα σκορπάς. Παραδίπλα την ίδια ώρα διοικητής άλλου νοσοκομείου σε συνάντηση με το Σωματείο στο γραφείο του για προβλήματα του νοσοκομείου έβγαλε την ξυριστική μηχανή και ξυριζόνταν. Είναι σαν να ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι δεν τους υπολογίζει. Δεν είναι σπίτι του το νοσοκομείο!!!!!!!Ποιος του δίνει το δικαίωμα να το βλέπει έτσι;

Διαβάστε επίσης: Σοβαρές καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ: Μπαίνουν εργολάβοι στο ΕΣΥ – Απολύονται 6.000 συμβασιούχοι

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Υπό διάλυση το νοσοκομείο της Σαντορίνης

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτο να αναβάλλονται χημειοθεραπείες στο «Μεταξά» λόγω έλλειψης χρημάτων

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter