Πρόεδρος Σερβίας: «Θα συλληφθεί ο Γιόβιτς, αν βγει από το σπίτι του…»

Πρόεδρος Σερβίας: «Θα συλληφθεί ο Γιόβιτς, αν βγει από το σπίτι του…»

Θέμα έγινε στα ΜΜΕ της Σερβίας το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Γιόβιτς παραβίασε την καραντίνα και πήγε από τη Μαδρίτη στο Βελιγράδι. 

Ο 22χρονος επιθετικός ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο και κατόπιν άδειας της «βασίλισσας». Στη Σερβία επέστρεψε και ο παίκτης της Ασκολι Νίκολα Νίνκοβιτς και ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τους απείλησε με κυρώσεις αν παραβιάσουν την καραντίνα. «Ο ένας είναι ήδη σε ένα ξενοδοχείο (σ.σ. αναφερόμενος στον Νίνκοβιτς) και ο δεύτερος είναι σε ένα διαμέρισμα. Εάν ένας από τους δύο φύγει από τα συγκεκριμένα σημεία, θα συλληφθεί. Νομίζω πως και οι δύο έχουν μετανιώσει γι’ αυτό που έκαναν και θα τους το κάνω πολύ ξεκάθαρο πως οι ζωές των ανθρώπων μας, είναι πολύ πιο σημαντικές από τα εκατομμύρια τους. Δεν θα «θυσιάσουμε» κανέναν, για κανέναν άλλο», ήταν το προεδρικό μήνυμα, ενώ ο Γιόβιτς απολογήθηκε με ανάρτηση του με μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Αντιλαμβανόμενος την κατάσταση στον κόσμο και στην πατρίδα μας, που είναι πάρα πολύ δύσκολη, θέλω να στείλω τις ευχές μου προς όλους, ζητώντας να έχουν δύναμη. Πρώτα απ’ όλα, λυπάμαι πολύ που έγινα θέμα συζήτησης αυτές τις ημέρες. Και λυπάμαι γιατί γράφονται όλα αυτά για μένα κι όχι για τους πραγματικούς πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, που είναι όλοι όσοι πολεμούν αυτή την κρίση, οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Στη Μαδρίτη το τεστ που έκανα για τον κορονοϊό ήταν αρνητικό. Γι’ αυτό κι αποφάσισα να ταξιδέψω στη Σερβία προκειμένου να μπορέσω να βοηθήσω και να στηρίξω τους δικούς μας ανθρώπους και να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Όλα αυτά με την άδεια της ομάδας μου…».

Και ο Γιόβιτς κατέληξε: «Λυπάμαι πολύ που ορισμένοι άνθρωποι δεν έκαναν σωστά κι επαγγελματικά τη δουλειά τους και δεν μου έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρομαι και να λειτουργώ κατά τη διάρκεια της απομόνωσης μου. Στην Ισπανία επιτρέπεται να βγαίνεις έξω και να αγοράζεις πράγματα από το φαρμακείο, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται εδώ. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εάν πλήγωσα κάποιον ή τον έβαλα σε κίνδυνο. Ευελπιστώ μαζί να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter