Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τον Ζακ Κωστόπουλο: Αυτή είναι η πρακτική των αστυνομικών και σε όποιον αρέσει (Video)

Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τον Ζακ Κωστόπουλο: Αυτή είναι η πρακτική των αστυνομικών και σε όποιον αρέσει (Video)

Δεν… ίδρωσε ιδιαίτερα το αυτί των αστυνομικών μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει τον Ζακ Κωστόπουλο να λιντσάρεται και από τους αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιδοκίμασε τους αστυνομικούς που έσερναν και χτυπούσαν έναν άνθρωπο που δεν είχε καν τις αισθήσεις του, αφού «αυτό λένε οι αστυνομικές πρακτικές».

Διαβάστε ακόμη: Έρευνα για τους αστυνομικούς που κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο – « Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές» (Σκληρό video)

«Οι συνάδελφοι μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Πάκος, καλύπτοντας ανερυθρίαστα τους συναδέλφους του.

«Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε το ίδιο πράγμα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει», πρόσθεσε.

_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter