Πρόεδρος της εξεταστικής για την υγεία: «Τεράστιο σκάνδαλο η μεταβίβαση του Ντυνάν»

Πρόεδρος της εξεταστικής για την υγεία: «Τεράστιο σκάνδαλο η μεταβίβαση του Ντυνάν»

Με φόντο τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία που διερευνά το σκάνδαλο Ντυνάν, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων του Documento, ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης, χαρακτήρισε «τεράστιο σκάνδαλο τη μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν” σε ιδιωτικά συμφέροντα». 

«Η μεταβίβαση του “Ερρίκος Ντυνάν” σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο από μόνο του σαν γεγονός. Έχουμε ένα νοσοκομείο, ένα κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε με δωρεά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πολλαπλώς ευνοήθηκε, χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο διαχρονικά, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, οι οποίες αποτυπώνονται ανάγλυφα σε μια δικογραφία που έχει έρθει στη Βουλή και από ένα σύνολο εγγράφων και στοιχείων, τα οποία περιέρχονται σιγά σιγά στη γνώση μας. Έχουμε, λοιπόν, και τη μεταβίβαση αυτής της περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα μεθοδευμένα. Σ’ αυτή τη διαδικασία μεταβίβασης ενεργότατο ρόλο έχουν παίξει τουλάχιστον τρεις υπουργοί (σ.σ. όπως έχει αποκαλύψει ο Ανδρέας Μαρτίνης σε συνέντευξή του στο Documento). Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό που σας λέω, με την έννοια ότι αν δεν υπήρξαν συγκεκριμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις πρώτον, συγκεκριμένες καλύψεις δεύτερον, δεν θα ήταν δυνατή αυτή η γιγαντιαία μεταφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης, έχει κληθεί για κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για την περίοδο 1997-2014 και ο κ. Μπαλωμενάκης αναφερόμενος σ’αυτό είπε πως ο κ. Μαρτίνης «θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει αυτά που έχει πει σε τρεις διαδοχικές καταθέσεις του και αποκαλύπτει πράγματα, γεγονότα, παρεμβάσεις. Αυτό θα πρέπει να το εξειδικεύσει και να τα τεκμηριώσει, με ονόματα και με στοιχεία, διότι λέει “ο τάδε υπουργός, για παράδειγμα, με πίεσε να κλείσω, ο Λοβέρδος συγκεκριμένα με πίεσε να κλείσω την αντιδικία με τον Βγενόπουλο” ».

«Εμείς ξέρουμε από τα στοιχεία όλα και εκ του αποτελέσματος ότι αυτός ο συμβιβασμός ήταν ετεροβαρής, ήταν επιζήμιος για το “Ντυνάν”, τού έδωσε τη χαριστική βολή. Ισχυρίζεται (ο κ. Μαρτίνης) λοιπόν ότι δέχθηκε πιέσεις. Πρέπει να μας πει ονόματα, γεγονότα, και να προσκομίσει στοιχεία. Αν όμως τεκμηριώσει αυτά που λέει είναι σημαντικά στοιχεία. Και βεβαίως θα συνδυαστούν και με τα υπόλοιπα στοιχεία», υπογράμμισε ο κ. Μπαλωμενάκης,

Ο κ. Μπαλωμενάκης συμπλήρωσε ότι «η περίφημη φράση που λέγεται συχνά ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, δεν είναι μονοσήμαντη, δηλαδή δεν σημαίνει ότι ένας ο οποίος είναι υπό κατηγορίαν δεν μπορεί να καταθέσει και να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία τα οποία καταθέτει. Σημαίνει ότι, αυτά τα στοιχεία τα οποία καταθέτει, θα πρέπει να συνδυαστούν και με άλλα στοιχεία, από μόνα τους δεν αρκούν. Σε κάθε περίπτωση, είναι κομβικό πρόσωπο στην όλη ιστορία και φοβάμαι ότι θα κρατήσει παραπάνω από δύο τρεις συνεδριάσεις, διότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο στοιχείων που μπορεί να μας προσκομίσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter