Πρόεδρος Βενζινοπωλών: Οι μέχρι τώρα αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης δεν οφείλονται στον ΟΠΕΚ

Πρόεδρος Βενζινοπωλών: Οι μέχρι τώρα αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης δεν οφείλονται στον ΟΠΕΚ

Οι αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης έχουν προκαλέσει νέα ανησυχία σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών να εξηγεί ότι η ανοδική τάση των τιμών δεν οφείλεται στον ΟΠΕΚ.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε με βεβαιότητα εάν οι τιμές του διυλισμένου προϊόντος θα ανέβουν έπειτα από αυτή την εξέλιξη με τον ΟΠΕΚ, η οποία πλήττει όλο τον πλανήτη και λειτουργεί υπέρ μόνο λίγων χωρών. Οι αγορές βεβαίως αντέδρασαν με άνοδο τιμών, αλλά αυτό δεν έχει περάσει ακόμα στην ελληνική αγορά. Επιπλέον η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου είναι αυτή τη στιγμή ευνοϊκή», δήλωσε ο Μιχάλης Κιούσης στο cnn.gr.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών προέβλεψε ελαφρά ανοδικές έως και σταθεροποιητικές τάσεις στην τιμή της βενζίνης.

Διαβάστε επίσης: «Τσουνάμι» ακρίβειας με υπογραφή Μητσοτάκη σε κρέας και βενζίνη το Πάσχα (Video)

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, ξεκαθάρισε πως η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα φτάσει έως και τα 2 ευρώ τις μέρες του Πάσχα.

«Έχει δημιουργηθεί πανικός, μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ», είπε περιέγραψε ότι: «χτες το πρωί στο μαγαζί, είχε τόσο κόσμο … πανικοβλήθηκε ο κόσμος. Θα μου πείτε, θα σωθεί με ένα γέμισμα; Καταλαβαίνετε πόσο επηρεάζουν οι ειδήσεις την αγοραστική δύναμη του κόσμου». «Ο κλάδος πάει βήμα-βήμα, με τα τιμολόγια. Εμείς, όσοι έχουμε αγοράσει μέχρι και χτες, είμαστε στα 1,9-1,91 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη. Θα την βρείτε και 1,88 ευρώ, αλλά και 1,93-1,94 ευρώ, ανάλογα με τα τιμολόγια που έχουμε. Το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας, μέχρι τέλος του Ιουνίου του 2023».

Ερωτηθείσα εάν θα αγγίξει τα δυο ευρώ τις μέρες του Πάσχα, απάντησε: «Αν πάει έτσι, οπωσδήποτε. Όταν έχουμε 1.91-1.93 δε θα πάει στα νησιά;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter