Προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ: Πιθανά «κανόνια» στην αγορά λόγω Thomas Cook

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε στον υπουργό Τουρισμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, μετά την κατάρρευση του πολυεθνικού τουριστικού κολοσσού.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Ρέτσος επισήμανε πως υπάρχει «άνοιγμα» στις τουριστικές επιχειρήσεις και όχι μόνο στα ξενοδοχεία. Διευκρίνισε δε ότι τα ανείσπρακτα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό από την υπό πτώχευση εταιρία ανέρχονται μεταξύ 200 και 250 εκατ. ευρώ.

Κατά τα λεγόμενά, οι Βρετανοί, Γερμανοί και Σκανδιναβοί τουρίστες έρχονταν κυρίως μέσω της Thomas Cook στην Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε ότι 1,2 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο είναι οι τουρίστες της εταιρίας από όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα, ο κ. Ρέτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα «σκασίματα» και «κανόνια» στην αγορά λόγω της κατάρρευσης της Thomas Cook, καθώς το 50% του ΑΕΠ της Κρήτης, το 93% του ΑΕΠ του Νότιου Αιγαίου και το 70% του ΑΕΠ των νησιών του Ιονίου βασίζονται στον τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.