Προειδοποιήσεις Πέτσα για περισσότερους ελέγχους τις ημέρες των γιορτών – Με τον κωδικό 6 οι μετακινήσεις

Προειδοποιήσεις Πέτσα για περισσότερους ελέγχους τις ημέρες των γιορτών – Με τον κωδικό 6 οι μετακινήσεις

Για αυστηρότερους ελέγχους κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενώ όπως είπε η άρση του lockdown θα εξεταστεί και πάλι στις 7 Ιανουαρίου.

«Πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ANT1 και πρόσθεσε πως «όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων θα τον σταματήσει η Αστυνομία», με εξαίρεση βέβαια τους εργαζόμενους.

Επισήμανε πως για τις μετακινήσεις παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι πολίτες θα στέλνουν τον κωδικό «6» για να πάμε στα τραπέζια,

Σχετικά με την άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικό lockdown», επανέλαβε και είπε πως «ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά».

Ερωτηθείς για χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, όπως η Αλόννησος, ξεκαθάρισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

«Ακούμε τους ειδικούς: όλοι αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή», είπε σχολιάζοντας την αρνητική τάση στο να εμβολιαστούν κάποιοι, ενώ ειδικά για τις αμφιβολίες που αποτυπώθηκαν από τους υγειονομικούς, είπε πως «αν είναι γυναικολόγος ή ορθοπεδικός, τότε καλά κάνει και ρωτάει τον επιδημιολόγο» και τόνισε ότι «έχει σημασία η ενημέρωση, γι’αυτό και καθιερώσαμε από χθες την ενημέρωση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό και τα λιγοστά εμβόλια που θα παραλάβει τελικά η χώρα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, ο Στέλιος Πέτσας το δικαιολόγησε λέγοντας πως «λόγω της μεγάλης ζήτησης, οι παραδόσεις είναι λίγες για να φτάσουν σε όλες» και συμπλήρωσε πως «σταδιακά θα έρχονται εμβόλια από άλλες εταιρείες και έτσι θα προχωρήσει ο εμβολιασμός», διευκρινίζοντας πως «είναι 11-12 εταιρείες που κάνουν ένα ράλι για να προλάβουν να έχουν τα εμβόλια στην ώρα τους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter