Προειδοποιήσεις Τσαβούσογλου: Πιθανό ένα νέο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη

Προειδοποιήσεις Τσαβούσογλου: Πιθανό ένα νέο κύμα προσφύγων στην Ευρώπη

Οι συγκρούσεις στο Ιντλίμπ είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε ένα νέο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση μετά τη συνάντησή που είχε με την Υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας, Bakanı Soreide.

Αξιολογώντας τις εξελίξεις στη Συρία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως ο τουρκικός στρατός θα φύγει από τη Συρία όταν θα υπάρξει πολιτική λύση, αλλά το καθεστώς δεν πιστεύει στην εξεύρεση μιας τέτοιας λύσης.

Ο Τούρκος υπουργός «φωτογράφισε» μάλιστα τη Ρωσία πίσω από τις εξελίξεις στη Συρία, εφόσον αποτελεί την εγγυήτρια δύναμη πίσω από τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Λέσβος: 546 μετανάστες πέρασαν χθες στο νησί με 13 φουσκωτά

Οι δηλώσεις αυτές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έρχονται μία μόλις ημέρα αφότου εντοπίστηκαν χθες Πέμπτη, στα βόρεια της Λέσβου και συγκεκριμένα στη Σκάλα Συκαμιάς 13 φουσκωτές λέμβοι με 546 μετανάστες.

Σκάφος με 30 πρόσφυγες εντοπίστηκε στη Σάμο

Παράλληλα, μία ακόμη μηχανοκίνητη λέμβο με 30 πρόσφυγες/μετανάστες, εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, πλωτό σκάφος της FRONTEX, που βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2019».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter