Προειδοποίηση Ερντογάν σε Πούτιν: Αν μας επιτεθούν ξανά στη Συρία, θα απαντήσουμε

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Πούτιν: Αν μας επιτεθούν ξανά στη Συρία, θα απαντήσουμε

Η Τουρκία θα κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα στην περίπτωση που σημειωθούν παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη Συρία, ανακοίνωσε την Τρίτη η τουρκική προεδρία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα απαντήσει «με τον πιο σθεναρό τρόπο» αν υπάρξει και νέα επίθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η επίθεση εναντίον των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία βλάπτει τις κοινές ειρηνευτικές προσπάθειες. Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το δικαίωμά της στη νόμιμη άμυνα» αν επαναληφθεί κάτι παρόμοιο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν δεκάδες στόχους της συριακής κυβέρνησης σήμερα, αφού οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων που στηρίζονται από τη Ρωσία.

Ο ΟΗΕ ζητά τον «τερματισμό των εχθροπραξιών» μεταξύ Τουρκίας και Συρίας

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αξίωσε σήμερα «τον τερματισμό των εχθροπραξιών» μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας στην περιοχή της Ιντλίμπ, κάνοντας λόγο για μια «εξαιρετικά ανησυχητική αλλαγή στη φύση της σύρραξης».

Πρέπει να υπάρξει «ο τερματισμός των εχθροπραξιών πριν από μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε μια απολύτως ανεξέλεγκτη κατάσταση», επισήμανε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ανησυχούμε ιδιαιτέρως», καθώς βλέπουμε «ότι αυτή τη στιγμή ο τουρκικός και ο συριακός στρατός βομβαρδίζουν» την περιοχή της Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter