Προειδοποίηση Κομισιόν προς Άγκυρα – Έφτασε στη Μόρφου το τουρκικό Barbaros

Προειδοποίηση Κομισιόν προς Άγκυρα – Έφτασε στη Μόρφου το τουρκικό Barbaros

Ενώ η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και αντιδρά στις χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς σχολίασε σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η Μάγια Κοτσίγιανιτς είπε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να αποφύγει τις προστριβές που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Η ίδια επανέλαβε τη «μακρόπνοη θέση της Κομισιόν πως τα κανάλια επικοινωνίας θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά» και ότι «πρέπει να αποφευχθούν οι τριβές που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις γειτονία».

Το Barbaros έφτασε στη Μόρφου

Ανοιχτά της Κύπρου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, το οποίο μέχρι χθες βράδυ ήταν αγκυροβολημένο σε λιμάνι στη Νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με το Marine Traffic, το Μπαρμπαρός αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη Μόρφου. Μέχρι στιγμής ωστόσο, το Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση προς ναυλωμένους (Navtex) σε σχέση με την δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και αρχικός προορισμός του τουρκικού ερευνητικού ήταν τα Μουδανιά, στη βορειοδυτική Τουρκία, εντούτοις άλλαξε πορεία μετά και τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας ότι επόμενος σταθμός του Μπαρμπαρός θα είναι η Μόρφου. Προηγήθηκε δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, πως «η Τουρκία θα απαντήσει στις δραστηριότητες της ε/κ πλευράς».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter