Προειδοποίηση Παππά προς ΕΣΡ για τις άδειες – Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ (Video)

Προειδοποίηση Παππά προς ΕΣΡ για τις άδειες – Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ (Video)

«Αστικές και ποινικές ευθύνες» για όσους δεν τηρούν τον υφιστάμενο νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό ήταν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση που έστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππας, απαντώντας στην Βουλή σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Αν θέλω να στείλω ένα μήνυμα είναι: τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε !» επισήμανε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για περεταίρω αναβολή. Επισήμανε ότι από την πλευρά της πολιτείας έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα και υφίσταται η τεχνογνωσία για την διενέργεια διαγωνισμών και δημοπρασιών. «Υπάρχουν τα πάντα στη θέση τους για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός» σημείωσε προσθέτοντας πως «εμείς απευθυνθήκαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στους ειδικούς δεν πήγαμε να ανακαλύψουμε την Αμερική».

Άφησε αιχμές και εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι λέγοντας ότι «έκλεψε εκκλησία» όταν χρησιμοποίησε το σήμα της ΕΡΤ για την μετάδοση των εκδηλώσεων στην Τήνο. Επίσης σχολίασε ότι «δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα για παράλληλη μετάδοση μεταξύ δύο διαφορετικών σταθμών. Εδώ περιμένουμε και εμείς όπως και ο κάθε Έλληνας πολίτης το ΕΣΡ να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του» αναφορικά με την παράλληλη μετάδοση του ΣΚΑΙ μέσω του σταθμού Action 24.

Τον επόμενο μήνα το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ από τον Νίκο Παππά

Νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του χώρου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καταθέτει τον επόμενο μήνα στην Βουλή, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, όπου υπήρξε ακρόαση του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για θέματα ψηφιακής πολιτικής Αντρους Ανσιπ. Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής τόνισε χαρακτηριστικά πως «τον επόμενο μήνα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο εκσυγχρονίζει την ελληνική νομοθεσία για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και βάζει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη για την τόνωση της οπτικοακουστικής παραγωγής».​

Ζήτημα δημοκρατίας η ψηφιακή εποχή

Παράλληλα ο Νικος Παππάς επισήμανε ότι η ανάπτυξη δικτύων πρόσβασης στην ψηφιακή τεχνολογία με υψηλές ταχύτητες είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όπως επισήμανε τα οφέλη θα είναι πολλά όμως «είναι εκτός από ζήτημα οικονομικής ανάπτυξης και ζήτημα δημοκρατίας». Πρόσθεσε ότι πρέπει «να φανταστούμε ποια θα είναι η απόσταση μεταξύ χωρών που θα τις αναπτύξουν και χωρών που δεν θα τις αναπτύξουν» αλλά ακόμη και μεταξύ περιοχών της ίδιας χώρας εφόσον υπάρξει μια τέτοια ισομετρία.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι αν οι πολίτες καθώς και οι επιχειρηματίες δεν αντιληφθούν την σημασία της ένταξης στην ψηφιακή εποχή τότε «θα έχουμε απλώς απλώσει καλώδια». Για τον λόγο αυτό επισήμανε ότι θα υπάρξει μεγάλη προσπάθεια για την ενημέρωση σχετικά με τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν. Ειδικά για τις επιχειρήσεις σημείωσε πως «αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σημαίνει προώθηση των προϊόντων μέσω διαδικτύου, σημαίνει ηλεκτρονική τιμολόγηση» καθώς και την δυνατότητα διασυνοριακών συναλλαγών. Κατέληξε λέγοντας ότι «δεν συζητάμε απλώς για έναν τομέα παραγωγής, αλλά για τον τομέα των τομέων»​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter