Προειδοποίηση Παυλάκη: Τα κρούσματα ίσως ξεπεράσουν τα 3.000

Προειδοποίηση Παυλάκη: Τα κρούσματα ίσως ξεπεράσουν τα 3.000

Ίσως ξεπεράσουν τις 3.000 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ακόμα και σήμερα, εάν γίνει αυξημένος αριθμός τεστ, τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο γιατρός -ερευνητής στις ΗΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Επίσης, υποστήριξε πως σε ένα «κορονοπάρτι» ένα άτομο μπορεί να κολλήσει άλλα εκατό ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο κοντά.

Ακόμα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας πως ότι μπορούν να κολλήσουν κορονοϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ – πολύ λιγότεροι κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”. Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», είπε ενώ παράθεσε το παράδειγμα της Βρετανίας όπου αίρονται οι περιορισμοί και το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter