Προειδοποίηση Πούτιν για την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Πούτιν για την παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε αυστηρά την Τρίτη το ΝΑΤΟ να μην αναπτύξει στρατεύματα και εξοπλισμό στην Ουκρανία, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει μια κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία και θα πυροδοτήσει μια ισχυρή απάντηση.

Σχολιάζοντας τις δυτικές ανησυχίες σε ένα διαδικτυακό επενδυτικό φόρουμ για την υποτιθέμενη πρόθεση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, είπε ότι η Μόσχα ανησυχεί εξίσου για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η ανάπτυξη του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά έχει απειλήσει τα βασικά συμφέροντα ασφαλείας της Μόσχας. Εξέφρασε την ανησυχία του ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιήσει το ουκρανικό έδαφος για να αναπτύξει πυραύλους ικανούς να φτάσουν στα κέντρα διοίκησης της Ρωσίας σε μόλις πέντε λεπτά.

«Η εμφάνιση τέτοιων απειλών αντιπροσωπεύει μια ’κόκκινη γραμμή’ για εμάς», είπε ο Πούτιν. «Ελπίζω ότι η κοινή λογική και η ευθύνη για τις χώρες τους και την παγκόσμια κοινότητα θα επικρατήσει τελικά». Πρόσθεσε ότι η Μόσχα αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απειλές αναπτύσσοντας νέα υπερηχητικά όπλα.

Είπε ότι ένας νέος υπερηχητικός πύραυλος που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στο ρωσικό ναυτικό στις αρχές του επόμενου έτους θα είναι ικανός να φτάσει στόχους των δυτικών. Ο υπερηχητικός πύραυλος κρουζ Zircon, ικανός να πετά με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου σε εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων (620 μίλια), έχει υποβληθεί σε σειρά δοκιμών, με πιο πρόσφατη τη Δευτέρα.

Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες αυτόν τον μήνα ότι μια ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη κοντά στην Ουκρανία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει σχέδια της Μόσχας για εισβολή στον πρώην Σοβιετικό γείτονά της. Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν τη Ρωσία την Τρίτη ότι οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας θα ήταν ένα δαπανηρό λάθος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter