Προειδοποίηση Τζανάκη: Είμαι βέβαιος για την εμφάνιση νέου στελέχους (Video)

Προειδοποίηση Τζανάκη: Είμαι βέβαιος για την εμφάνιση νέου στελέχους (Video)

Βέβαιος για την εμφάνιση νέου στελέχους κορονοϊού εμφανίστηκε ο Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως θα πρόκειται για: «κύμα πάνω στο κύμα».

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Ενδεχομένως να δούμε και επιδείνωση των δεικτών αν εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή. Ένα κύμα πάνω στο κύμα, ίσως μια μεγαλύτερη έξαρση αναμένεται, ο ιός δεν έχει εξαντλήσει τις εκπλήξεις του».

Ακόμα, εξέφρασε την ελπίδα ότι: «το νέο στέλεχος να είναι λιγότερο νοσογόνο και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ», αλλά επισήμανε ότι είναι κατά ενός απαγορευτικού, λέγοντας πως «δεν πρέπει να κλείσουμε, αλλά να πάρουμε στοχευόμενα μέτρα με την κοινωνία έξω». 

Εν συνεχεία προέκρινε δύο σενάρια, το ένα να μην πέσουμε σε κρούσματα όλο το Φεβρουάριο, ή το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με 15.000 έως 20.000 κρούσματα κινητούς μέσους όρους, και τo δυσμενέστερο σενάριο να υπάρχει πιθανότητα υποτροπιασμού κατά το επιδημιολογικό μοτίβο άλλων χωρών.

Είπε, επίσης ότι: «στην Κρήτη έχουμε τουλάχιστον 90% Όμικρον και στις νοσηλείες και στα κρούσματα, σιγά σιγά και στις ΜΕΘ».

Πρόσθεσε πως: «Προφανώς η Όμικρον, δεν έχει την νοσηρότητα με τη Δέλτα, αλλά και με μειωμένο ρυθμό θα δώσει νοσηλείες».

«Περιμέναμε να αρχίσει να μειώνεται από αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών, δε φαίνεται αυτό, είμαστε σε 2 εβδομάδες κορύφωσης ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να βλέπουμε κάτω από 90 νεκρούς την ημέρα και σταδιακά να πέσουμε περαιτέρω» κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter