Προεκλογικές επιθέσεις του Ερντογάν κατά της Ελλάδας για αλίευση ψήφων

Προεκλογικές επιθέσεις του Ερντογάν κατά της Ελλάδας για αλίευση ψήφων

Με αποδέκτη – κυρίως – το εσωτερικό του ακροατήριο και ενόψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, ο Τούρκος πρόεδρος, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της Ελλάδας. «Το προκλητικό παραλήρημα (…), συγκρούεται με την πραγματικότητα και την αλήθεια», απαντά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο «Σουλτάνος» κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, θέλοντας να χρυσώσει το «χάπι» για την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και τη δυσοίωνη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα του, χαρακτήρισε την Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης, «τελειωμένη» και «χρεοκοπημένη».

«Οι γείτονές μας στην Ελλάδα έχουν χρεοκοπήσει, είναι τελειωμένοι, ωστόσο έχει αναβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα. Αυτοί (σ.σ. οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, έχουν καταρρεύσει και τους σώζετε αναβαθμίζοντας τους;».

Μάλιστα θέλοντας να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά του, έφερε ως παράδειγμα το οδικό δίκτυο της Ελλάδας λέγοντας χαρακτηριστικά «δείτε τους δρόμους (των Ελλήνων) δείτε πως είναι».

Ο ίδιος στη συνέχεια μιλώντας για την τουρκική οικονομία τόνισε ότι θα βρεθεί σε νέα και μεγαλύτερη επιτυχία μετά τις 24 Ιουνίου. «Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μετανιώσει που επένδυσε στην Τουρκία και ούτε θα το μετανιώσει» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επιτιθέμενος για τις αξιολογήσεις της οικονομίας του σημείωσε ότι κάνουν ανακοινώσεις για να τροφοδοτήσουν την αρνητική εικόνα κατά της χώρας, παρά για να αξιολογήσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η οικονομία της Τουρκίας δεν έχει κανένα πρόβλημα στα έσοδά της, στα έξοδα, στον δανεισμό και στην πληρωμή του χρέους, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα και προφανώς με την ίδια λογική όπου «ο σουλτάνος ανεβάζει τους τόνους» το τουρκικό πρακτορείο «Anadolou» μετέδωσε ότι μια τουρκική φρεγάτα και δύο πυραυλάκατοι τέθηκαν σε επιφυλακή στο Αιγαίο.

Παράλληλα κλήθηκαν σε ετοιμότητα να συμμετάσχουν σε μια ενδεχόμενη αποστολή και άνδρες των ειδικών δυνάμεων SAT.

Σύμφωνα με το «Anadolu», η εντολή δόθηκε, λόγω της αυξημένης έντασης στο Αιγαίο και «προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή προκλητική ενέργεια από την Ελλάδα».

Ο Τσαβούσογλου δηλώνει πως η Άγκυρα «παγώνει τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων από την Ελλάδα»

Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών με την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργών Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Απάντηση Παπαδημούλη: Το παραλήρημα Ερντογάν συγκρούεται με την αλήθεια

«Το προκλητικό παραλήρημα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, συγκρούεται με την πραγματικότητα και την αλήθεια» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Το προκλητικό παραλήρημα του Ερντογάν κατά της Ελλάδας, συγκρούεται με την πραγματικότητα και την αλήθεια. Η Ελλάδα ανακάμπτει, η οικονομία μας αναβαθμίζεται και βγαίνουμε από τα μνημόνια. Αντίθετα, η τουρκική λίρα έχει χάσει σε ένα μόλις μήνα 16% και η οικονομία τους υποβαθμίζεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter