Προεκλογικές κορώνες άνευ περιεχομένου και εξηγήσεων από Μητσοτάκη στη Βουλή

Προεκλογικές κορώνες άνευ περιεχομένου και εξηγήσεων από Μητσοτάκη στη Βουλή

Σχεδόν… κρυμμένος, απέναντι σε μία γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα με πλήθος απουσιών, χωρίς καμία αναφορά στις υποθέσεις της Σοφίας Νικολάου, του Γιάννη Μπρατάκου και τη σωρεία σκανδάλων της παράταξής του που μένουν αναπάντητα, αλλά και με βέλη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί προεκλογικά και το νομοσχέδιο για τους καταπατητές εκτάσεων του Δημοσίου.

Την απόλυτη επιβεβαίωση πως κάθε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης πλέον έρχεται με προεκλογικούς όρους και σε μια επιχείρηση εκμετάλλευσης προς άγραν ψήφων, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει μία «σύντομη παρέμβαση» από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς όμως την παραμικρή αναφορά στα ζητήματα που καίνε την κυβέρνησή του όλο το τελευταίο διάστημα.

Προτάσσοντας το market pass του οποίου η διαδικασία εξασφάλισης των ισχνών κρατικών επιδοτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Κυρ. Μητσοτάκης παρουσίασε μία μαγική εικόνα, ενδεικτικού του περίσσιου θράσους της κυβέρνησης. Ενδεικτικά, επικαλέστηκε το γεγονός πως ήδη οι αιτήσεις έχουν προσεγγίσει τις 700.000 παρά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το εξαιρετικά χαμηλό ύψος των ενισχύσεων, κλείνοντας τα αυτιά του στην κριτική που έρχεται από παντού για τον προσχηματικό χαρακτήρα των επιδοτήσεων.

Παράλληλα, έβαλε στην ατζέντα του τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις καταπατήσεις του Δημοσίου, που έρχεται προεκλογικά και απειλεί σειρά εκτάσεων δημόσιας γης, χρησιμοποιώντας ακόμα και αυτή τη ρύθμιση ως «προεκλογικό όπλο», ενώ επιβεβαίωσε πως το ζήτημα των κόκκινων δανείων και των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που απειλούνται δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση.

Κατά τον ίδιο, είναι ελάχιστα τα νοικοκυριά που απειλούνται, ενώ «κάθε ευάλωτος έχει τη δυνατότητα να φρενάρει, να παγώσει κάθε αρνητική εξέλιξη, μιλάμε συνεπώς για έναν πολύ μικρό αριθμό πολιτών», αφήνοντάς τους επί της ουσίας στην τύχη τους.

Φοβισμένος και αγχωμένος, άφησε εκτός ομιλίας του την οποιαδήποτε αναφορά στο σκάνδαλο της Σοφίας Νικολάου που ελέγχεται από το ΣΔΟΕ για 2 εκατ. ευρώ, την υπόθεση του δεξιού του χεριού Γιάννη Μπρατάκου που δικάζεται στα μέσα Μαρτίου ως μπαταχτσής απέναντι στον ΕΦΚΑ για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, και φυσικά, το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών που συνεχίζει να ταλανίζει τη δημόσια σφαίρα, τις κρατικές αρχές και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Όλα τα παραπάνω, αλλά και σειρά σκανδάλων που μένουν αναπάντητα από την κυβέρνηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης τα βάφτισε για μία ακόμα φορά «τοξικότητα», κρατώντας για το τέλος «μία παρατήρηση για την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Πως απαντάτε σε όλα αυτά; Γυρίζοντας την πλάτη σας στην ψήφισή τους. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά», επικαλούμενος και πάλι τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα δικαιώματα για τους ανάπηρους συμπολίτες και άλλα νομοσχέδια από τα οποία η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει από τις ψηφοφορίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «εκτροπή στην υπόθεση των υποκλοπών», χρησιμοποιώντας και αυτό το θέμα στην προεκλογική του φαρέτρα.

«Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και τον διχασμό, αλλά μονίμως απόντας από μέτρα στήριξης της κοινωνίας» σημείωσε, εξασφαλίζοντας το χειροκρότημα των μερικών δεκάδων γαλάζιων βουλευτών, με τους περισσότερους εξ αυτών να λάμπουν διά της απουσίας τους από την ομιλία του αρχηγού τους.

Τέλος, μαδώντας για μία ακόμα φορά την… μαργαρίτα των εκλογών, απέφυγε και πάλι να θέσει το χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας, αναφέροντας μόνο για τους πολίτες πως «είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα προσφέρουν στη χώρα, σιγουριά, συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα», τα προεκλογικά συνθήματα που ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία προτάσσουν στη μακρά αυτή προεκλογική περίοδο, κάνοντας λόγο για «εκλογές της Άνοιξης που θα φέρουν μία νέα Άνοιξη στον τόπο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter