Προεκλογική… επιστράτευση Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με απόφαση Μητσοτάκη

Προεκλογική… επιστράτευση Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου με απόφαση Μητσοτάκη

Νερό στον μύλο των προεκλογικών σεναρίων επιμένει να ρίχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις όψιμες διαψεύσεις του, ανακοινώνοντας πως ορίζει ως εκπρόσωπο Τύπου της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας την ευρωβουλεύτρια, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με τον συγκρουσιακό της χαρακτήρα να ακυρώνει στην πράξη την υποκριτική καταγγελία της «πόλωσης και τοξικότητας», και να υποσκάπτει ταυτόχρονα τον ρόλο του επικεφαλής των γαλάζιων στην ευρωβουλή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σε μία ακόμα προεκλογική απόφαση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, ανακοινώνοντας πως στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας ορίζεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, μετά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, ενώ συναντήθηκε επίσης με προέδρους και στελέχη της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ από την Ευρώπη της ΝΔ. Η είδηση τότε συνοδεύτηκε από κυβερνητικές διαρροές πως ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, επικοινώνησε αμέσως μετά μαζί τους για να κανονίσει περιοδείες και τηλεοπτικές τους εμφανίσεις μέσα στο καλοκαίρι, με προφανή τον προεκλογικό προσανατολισμό της επιστράτευσής τους.

Μία εβδομάδα αργότερα, και παρότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις δηλώσεις «διάψευσης» των πρόωρων εκλογών, το γραφείο Τύπου ανακοίνωσε την αξιοποίηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στη θέση του εκπροσώπου των γαλάζιων ευρωβουλευτών, περιορίζοντας ουσιαστικά τον ρόλο και τον λόγο του -κατά τα άλλα- επικεφαλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επιβεβαιώνοντας την ενεργοποίηση των ευρωβουλευτών μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η κίνηση αυτή του Κυρ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί μόνο παρέμβαση που ανατρέπει τις ισορροπίες στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ένα ακόμα δείγμα ασυνέπειας, καθώς από τη μία ο ίδιος καταγγέλλει την πόλωση και την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο, και από την άλλη προωθεί ένα πρόσωπο γνωστό για τον συγκρουσιακό του χαρακτήρα.

Η γαλάζια ευρωβουλεύτρια είναι γνωστή για εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις της, όπως το «θα σας πάω αίμα» και «ο Σουλτς τον ήπιε», ενώ έκπληξη είχε προκαλέσει όταν… αποκάλυψε πως «έκανα τάμα και βρήκα τον έρωτα της ζωής μου, με προξενιό». Επίσης, προ μηνών προκάλεσε ακόμα και υποστηρικτές των γαλάζιων, όντως η μόνη από τη ΝΔ που απείχε από ψήφισμα για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ.

Φυσικά, κανείς δεν ξεχνά πως ήταν εκείνη -που μαζί με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη- είχε βρεθεί στη δίκη του Νίκου Γεωργιάδη, όταν ο τότε σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, για να δηλώσει πολύ αργότερα πως «δεν ήξερα για την ουσία της υπόθεσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter