Προεκλογικός παροξυσμός και αντιπερισπασμοί

Προεκλογικός παροξυσμός και αντιπερισπασμοί

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών που ο ίδιος Κυριάκος Μητσοτάκης καλλιέργησε όλους τους προηγούμενους μήνες με ανακοινώσεις υποψηφίων και διαρροές, έθεσε μοιραία σε συναγερμό τα εκλογικά επιτελεία όλων των κομμάτων, περιλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό της τελευταίας την ανακοπή της συσσωρευμένης δυσφορίας κατά της Κυβέρνησης και τη «διεύρυνση» της εκλογικής βάσης προς το κέντρο.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων, όπως του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Δυτικό Τομέα ή της  Άννας Ροκοφύλλου στην Α΄ Αθηνών, σειρά πήρε η περιφέρεια της Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Η απαιτητική μονοεδρική αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού σε αυτήν όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιος ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νικόλαος Φαραντούρης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. 

Η κάθοδός του κινητοποίησε τον κομματικό μηχανισμό της κυβέρνησης που επιστράτευσε έναν έτερο καθηγητή και στενό φίλο του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον Ναπολέοντα Μαραβέγια, για αντιπερισπασμό στον Φαραντούρη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο παλιός σύντροφός τους και νυν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία Ν. Μαραβέγιας, θα έχει τη στήριξη και παλιών αυτοδιοικητικών στελεχών «της αριστεράς» που δεν καλοβλέπουν την υποψηφιότητα Φαραντούρη με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νησί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter