Προετοιμάζεται το ΥΠΕΣ για τις εκλογές της Κυριακής στα Εξάρχεια, στο εκλογικό τμήμα που εκλάπη η κάλπη

Προετοιμάζεται το ΥΠΕΣ για τις εκλογές της Κυριακής στα Εξάρχεια, στο εκλογικό τμήμα που εκλάπη η κάλπη

Την ώρα που η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τις πολιτικές της, στα Εξάρχεια οι περίπου 500 εγγεγραμμένοι στο 33ο Εκλογικό τμήμα του 33ου διαμερίσματος της Α΄Αθήνας ξαναψηφίζουν, μετά τη ματαίωση της εκλογικής διαδικασίας της 7ης Ιουλίου, όταν άγνωστοι έκλεψαν την κάλπη.

Έγγραφο με την ένδειξη «κατεπείγον» (αρ.πρωτ. 52171/9.7.2019) από τη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης /Τμήμα Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών εστάλη προς την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καλούνται οι αρμόδιοι να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου 2019.

Η Περιφέρεια Αττικής εκδίδει την προκήρυξη για τις εκλογές, ορίζει το κατάστημα ψηφοφορίας του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος, και εφοδιάζει το εκλογικό τμήμα με το απαιτούμενο εκλογικό υλικό (βιβλία, έντυπα, τηλεγραφήματα, ψηφοδέλτια κ.λπ). Παράλληλα, τα κόμματα που μετέχουν στην εκλογή πρέπει να παραδώσουν έγκαιρα επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων. Η εκλογή θα γίνει μεταξύ των ίδιων συνδυασμών που είχαν ανακηρυχθεί για την εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών με την 78/2019 απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου για τις εκλογές της 7 ης Ιουλίου 2019.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Αθηναίων προβαίνει στην έκδοση και δημοσίευση του προγράμματος ψηφοφορίας, η οποία θα αρχίσει ώρα 07.00 και θα λήξει την 19.00 ώρα της 14ης Ιουλίου 2019.

Με το έγγραφό της η Γενική Διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών καλεί και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «να ενημερώσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για τη φρούρηση του ανωτέρω εκλογικού τμήματος και την εξασφάλιση της τήρησης της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας κατά την ψηφοφορία».

Η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στο συγκεκριμένο τμήμα, όπως είχε αποσαφηνίσει εξαρχής το βράδυ της Κυριακής των εκλογών της 7ης Ιουλίου , ο υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών. Εχει πάντως ενδιαφέρον να καταγραφεί το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων για την …τιμή των εκλογών. 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/07/10/5d2606a9825e6356e97ac4d2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter