Προετοιμάζονται τα χιονοδρομικά – Προμηνύεται «λευκή χρονιά»

Προετοιμάζονται τα χιονοδρομικά – Προμηνύεται «λευκή χρονιά»

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα αναμένοντας τα πυκνά χιόνια, για να ξεκινήσει η φετινή χειμερινή περίοδος. 

Οι πρώτες νιφάδες, που έπεσαν ήδη στα ορεινά, κάνουν τους αρμόδιους να αισιοδοξούν πως φέτος θα είναι μια «λευκή χρονιά». Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ετοιμασίες, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των αναβατήρων, η απαγκίστρωση όλων των εξαρτημάτων που κουβαλούν τους χιονοδρόμους, ενώ τοποθετούνται τα καρεκλάκια στους εναέριους αναβατήρες και καθαρίζονται οι πίστες.

«Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη φετινή χειμερινή σεζόν» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων, Ηρακλής Λεφούσης. «Για τέτοια εποχή το ύψος του χιονιού είναι ικανοποιητικό σε όλα τα βουνά της Βορείου Ελλάδος αλλά και της Νοτίου, στα Καλάβρυτα και τον Παρνασσό, και αποτελεί δείγμα γραφής ότι περιμένουμε κάτι καλό τη φετινή σεζόν» πρόσθεσε ο κ. Λεφούσης.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι τα πρώτα πυκνά χιόνια θα πέσουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να είναι κατάλευκες οι κορυφές στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, περιμένοντας να υποδεχτούν τους χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Όσο για τη στροφή προς τον χειμερινό τουρισμό ο κ.Λεφούσης είπε πως «η τάση αυτή ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έως τότε ήταν σχεδόν άγνωστος ο χειμερινός τουρισμός. Όμως η κρίση επηρέασε και τα χιονοδρομικά. Δεν είναι ότι δεν τα επισκέπτονται, απλά με λιγότερη συχνότητα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter