Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Προφυλακιστέες κρίθηκαν Ρούπα και 25χρονη - Η επιστολή για το παιδί της και το μανιφέστο

Προφυλακιστέες με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρόνη συγκατηγορούμενη της, μετά το πέρας των τυπικών απολογιών.

Νωρίτερα τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα από τον Εισαγγελέα.

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο η Πόλα Ρούπα φώναζε: «Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλίκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρόνων παιδί».

Η ίδια με γραπτή της δήλωσε είχε αναφέρει: «Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "εξόδου από την κρίση..."».

Ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών, με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

Δίωξη ασκήθηκε επίσης για διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης. Στο πλευρό της Πόλα Ρούπα βρέθηκαν η μητέρα και η αδελφή της, οι οποίες βρίσκονταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Στο δώμα που διέμενε η 25χρονη, οι αστυνομικοί βρήκαν μία πλαστή ταυτότητα.

Η Ρούπα, σύμφωνα με την αστυνομία είχε γνωρίσει την 25χρονη και την χρησιμοποιούσε ως μπέιμπι σίτερ για τον γιο της.Χθες η 25χρόνη παραπονέθηκε για πόνους στο χέρι και πήγε στον Ευαγγελισμό. Σήμερα ήταν με δεμένο χέρι.  

«Θησαυρό» χαρακτηρίζουν οι αρχές τις σημειώσεις που βρήκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα: πάνω από 500 ονόματα ανάμεσά τους και υπουργών αλλά και τοποθεσίες που θα ήταν πιθανοί στόχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι βρέθηκαν πάρα πολλές τηλεκάρτες και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Η γειτονιά ήξερε την "κυρία Ελένη που ζει με το γιο της" αλλά δεν αναγνώριζε την πραγματική ταυτότητα της γυναίκας του Νίκου Μαζιώτη.

Οι έρευνες συνεχίζονται και οι αστυνομικοί προσπαθούν να δουν τη σχέση και τη γιάφκα με τα όπλα που εντοπίστηκε στον Άλιμο. 

Η επιστολή για το παιδί της

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έδωσε στη δημοσιότητα και δυο επιστολής. Ένα μανιφέστο κι ένα κείμενο όπου αναφέρεται στον γιο της. Το παρακάτω:

«Τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική εισέβαλαν στο σπίτι που διέμενα με τον 6χρονο γιο μου και γιο του Νίκου Μαζιώτη και μας συνέλαβαν. Όταν φτάσαμε στην Ασφάλεια πήραν το παιδί μου μακριά μου. Η βίαιη απομάκρυνση ανηλίκου από τη μάνα του είναι αρπαγή. Το παιδί μας παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκανα δεν μπόρεσα να το δω και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται. Το παιδί μας είναι όμηρος στα χέρια του κράτους. Είναι ένας αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Αρνούνται να τον δώσουν σε συγγενικά πρόσωπα, παρά το γεγονός πως είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Επειδή γνωρίζουν ότι είμαι αμετανόητη εχθρός του οικονομικού και πολιτικού καθεστώτος, επειδή πολέμησα και πολεμάω με όλη μου την ψυχή ένα εγκληματικό, τρομοκρατικό σύστημα, επειδή μάχομαι για την κοινωνική επανάσταση, ο γιος μου έγινε στόχος. Επειδή δεν μπορούν να λυγίσουν εμένα και τον πατέρα του επιχειρούν να τσακίσουν ένα εξάχρονο παιδί. Με το να τον κρατούν απομονωμένο από μένα και τα συγγενικά του πρόσωπα σε ίδρυμα, φρουρούμενο από μπάτσους (!!!) είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Δείχνουν πόσο ελεεινοί είναι όσοι υπηρετούν τον κρατικό μηχανισμό. Υπεύθυνοι για αυτόν τον πόλεμο ενάντια στον γιο μας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το υπουργείο Δικαιοσύνης, μπάτσοι και εισαγγελείς. Μπροστά σε αυτόν τον πόλεμο έχει μπει η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού, η οποία δηλώνει πως απαγορεύει σε οποιονδήποτε να έρθει σε επαφή με το παιδί. Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο από απαγωγή και ομηρία ανηλίκου. Πρόκειται για την πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Από χθες Πέμπτη 5 Ιανουαρίου έχω ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να σπάσει άμεσα το καθεστώς αιχμαλωσίας του γιου μας και να δοθεί στα συγγενικά μας πρόσωπα. Πόλα Ρούπα».

Το μανιφέστο της Πόλας Ρούπα

«Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είναι όσοι απαρτίσουν την οικονομική και πολιτική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη, την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της "διεξόδου" από την κρίση. Τρομοκράτης, εγκληματίας, ληστής είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που πολεμάω ταγμένη με όλη μου την ψυχή στον ένοπλο αγώνα, στον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι αυτοί που έχει βάλει στο στόχαστρο η οργάνωση μου όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας. Τρομοκράτες, εγκληματίες, ληστές είσαστε εσείς που υπηρετείτε και αναπαράγετε την κρατική βία και τρομοκρατία. Όταν άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο, τις αρρώστιες, όταν άνθρωποι μένουν άστεγοι και πετιούνται στο κοινωνικό περιθώριο, όταν πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, όταν το οικονομικό και πολιτικό καθεστώς επιτίθεται με τον πλέον ανελέητο τρόπο στην κοινωνική πλειοψηφία, ο ένοπλος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση είναι καθήκον και υποχρέωση. Γιατί εκεί μόνο βρίσκεται ελπίδα. Η μόνη ελπίδα για την οριστική διέξοδο από την κρίση. Είναι η μόνη ελπίδα για να ανατραπεί η καπιταλισμός το σύστημα που γεννά τις κρίσεις. Για να ανατραπεί το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η μόνη ελπίδα για την ένοπλη αντεπίθεση της κοινωνικής βάσης ενάντια σε ένα σύστημα που τη συνθλίβει. Είναι η μόνη ελπίδα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου για την κοινωνική επανάσταση. Για μία κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους. Πόλα Ρούπα».

Από την πλευρά της η 25χρονη φίλη της Πόλας Ρούπα δήλωσε: «Είμαι αναρχική μέλος της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Αρνούμαι να φάω και να πιω έως ότου το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.