Προφυλακιστέοι και οι επτά για την ρατσιστική επίθεση στο Λασίθι

Προφυλακιστέοι και οι επτά για την ρατσιστική επίθεση στο Λασίθι
Πηγή: cretalive.gr

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά νεαροί οι οποίοι είχαν εμπλοκή στην άγρια επίθεση κατά Πακιστανών εργατών στο οροπέδιο Λασιθίου.

Οι επτά απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακριτικής Αρχής σε μία μαραθώνια διαδικασία, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευής. Με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οι επτά κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σε βάρος των επτά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης στις 15 Αυγούστου λίγα 24ωρα μετά την επίθεση και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με τους 7 να εμφανίζονται τελικά ενώπιον της δικαιοσύνης μόλις την περασμένη Δευτέρα, οπότε και πήραν προθεσμία για σήμερα.

Οι εργάτες κατέθεσαν ότι τους χτυπούσαν με λύσσα, συνεχόμενα για 7-8 λεπτά, με κλωτσιές, μπουνιές και βέργες. Περιέγραψαν ότι έσπασαν ακόμα και τα δόντια τους, ενώ σε κάποιους έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι, υποχρεώνοντας τους να γονατίσουν στο πάτωμα, με χαμηλωμένο κεφάλι.

Στη συνέχεια,  έδωσαν συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια, ισχυριζόμενοι ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πετάξει στο πάτωμα τα χρήματα που τους είχαν αποσπάσει νωρίτερα με τη βία.

Στην πορεία υπήρξε και νέα συμπληρωματική κατάθεση στην οποία υποστήριζαν ότι ουσιαστικά δέχονται απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων και για το λόγο αυτό τέθηκαν υπό αυστηρή αστυνομική φύλαξη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter