Εθνική Πινακοθήκη: Προφυλακίστηκε ο 49χρονος για την κλοπή των πινάκων Πικάσο και Μοντριάν

Εθνική Πινακοθήκη: Προφυλακίστηκε ο 49χρονος για την κλοπή των πινάκων Πικάσο και Μοντριάν

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή των έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012.

Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι αυτή της διακεκριμένης κλοπής. Ο 49χρονος υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες πως η κλοπή των πολύτιμων έργων έγινε λόγω της αγάπης του για την Τέχνη, επανέλαβε στον ανακριτή όσα είπε και στην ομολογία του στους αστυνομικούς.

Επίσης ισχυρίζεται πως δεν είχε συνεργό στην κλοπή από την Εθνική Πινακοθήκη και πως δεν επιχείρησε να πουλήσει τους πίνακες στο εξωτερικό.

Ωστόσο, τα όσα υποστηρίζει ο 49χρονος αμφισβητούνται από τον Ολλανδό ντετέκτιβ έργων τέχνης ή αλλιώς «Πουαρό των έργων τέχνης» Arthur Brand. Όπως ανέφερε μιλώντας στο documentonews.gr, ο ελαιοχρωματιστής που δεν λέει όλη την αλήθεια, αλλά «θυσιάζεται» προκειμένου να «προστατεύσει κάποιους άλλους ανθρώπους».

Επίσης υποστηρίζει ότι ο δράστης δεν ήταν μόνος του στην υπόθεση αλλά είχε και συνεργό, ενώ φέρεται να είχε εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Γαλλία και σε άλλη χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter