Πρόγραμμα – φούσκα

Πρόγραμμα – φούσκα

Η μία μετά την άλλη οι μεγαλόπνοες και στομφώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαϋλώνονται. Μετά τα 72 δισ. ευρώ που θα λαμβάναμε από το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ –έγιναν 19 δισ. και κανείς δεν ξέρει πόσα θα καταλήξουν– το περίφημο πρόγραμμα της επιτροπής Πισσαρίδη μέσω του οποίου αυτά θα αξιοποιούνταν έσκασε σαν φούσκα κόμικ προτού προλάβει να ανακοινωθεί επισήμως.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά φανών και λαμπάδων είχε ανακοινώσει τη δημιουργία μιας επιτροπής σοφών που με επικεφαλής τον νομπελίστα, νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη θα σχεδίαζε την αναμόρφωση της οικονομίας με τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα μας έδινε χάρισμα η ΕΕ. Μόνο που ούτε δισεκατομμύρια έρχονται ούτε σχέδιο υπάρχει.

Τα όποια στοιχεία διέρρευσαν προς τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη Μέσα, όταν ακόμη κάποιοι ήλπιζαν στην έλευση του πακτωλού των ευρώ, έδειξαν μια έκθεση ιδεών επιπέδου πρωτοετούς φοιτητή οικονομικής σχολής, αντίγραφο και μάλιστα κακό των προεκλογικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας. 

Ηταν τέτοια η απογοήτευση στους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους της συντηρητικής παράταξης που περίμεναν κάτι καλύτερο από έναν νομπελίστα καθηγητή που το απαξίωσαν μεμιάς δίνοντας και εκείνοι τον χαρακτηρισμό «φούσκα». Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται για μια ακόμη φορά καταχρεωμένη εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και ενώπιον δύο σοβαρότατων απειλών: των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και της ραγδαίας επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. 

Η δεξιά παράταξη, αφού έφερε την κοινωνία σε μια πρωτοφανή δεκαετή οικονομική κρίση, οδηγεί τη χώρα στη χειρότερη οικονομική και εθνική κρίση μεταπολεμικά. Δυστυχώς η ιστορία δείχνει το μέλλον που δεν προβλέπεται καθόλου ευοίωνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter