Πρόγραμμα ΝΔ για δημόσια υγεία: Περιορισμός πρόσβασης στα νοσοκομεία, συνεργασία με ιδιώτες και… δίαιτα στα παιδιά!

Πρόγραμμα ΝΔ για δημόσια υγεία: Περιορισμός πρόσβασης στα νοσοκομεία, συνεργασία με ιδιώτες και… δίαιτα στα παιδιά!

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός της για την υγεία παρουσίασε σήμερα η ΝΔ σε ειδική εκδήλωση, με τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Βασίλη Οικονόμου, να παρουσιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια κατάσταση «τραγικής επιδείνωσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Οι λάτρεις της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα υποτίθεται με στόχο την «καλύτερη δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες, ένα σύστημα δημόσιο, αποδοτικό και αποτελεσματικό».

Ποια είναι όμως τα μέτρα που σκέφτονται αν και εφόσον πάρουν την κυβερνητική εξουσία; Κόψιμο του τσιγάρου, δίαιτα για παχύσαρκα ελληνόπουλα και περιορισμό της πρόσβασης του κόσμου στα δημόσια νοσοκομεία, προς όφελος προφανώς των ιδιωτικών δομών υγείας. 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, από τον τομέα Υγείας, από τη Δευτέρα των εκλογών η χώρα κόβει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, και ακολούθως μίλησε για την πρόληψη του καρκίνου όπως και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Σημείωσε δε ότι πρέπει να αλλάξει το νοσοκομειοκεντρικό σύστημα που υπάρχει σήμερα καθώς επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στον οικογενειακό γιατρό. Θα χρησιμοποιηθούν όλες οι εξωνοσοκομειακές δομές και θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας που θα περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Eπίσης στη ΝΔ εξήγγειλαν «επέκταση συνεργασίας με ιδιωτικό τομέα», «επαγγελματικό μάνατζμεντ» στα δημόσια νοσοκομεία, «δεσμευτικούς στόχους» λες και τα νοσοκομεία είναι Ανώνυμες Εταιρείες.

Κομβικό σημείο του προγράμματος της ΝΔ είναι και το σχέδιο συνεργασία με ιδιώτες και στον τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων «χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter