«Προγραμματίζοντας το μέλλον μας»: Το νέο βιβλίο του Νίκου Φίλιππα από την Interamerican

«Προγραμματίζοντας το μέλλον μας»: Το νέο βιβλίο του Νίκου Φίλιππα από την Interamerican

Παιδικό βιβλίο που απλοποιεί την έννοια του χρήματος ως μέσου συναλλαγών εξέδωσε η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican με συγγραφέα τον καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρόεδρο του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νίκο Φίλιππα.

Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Προγραμματίζοντας για το μέλλον μας» και στοχεύει στο να προσφέρει στα μικρά παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν βασικές αρχές οικονομίας, όπως είναι η αποταμίευση, ο προϋπολογισμός μιας οικογένειας, τα αγαθά και οι υπηρεσίες.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, ο κ. Φίλιππας, επισήμανε ότι αποτελεί στόχο η δημιουργία μιας γενιάς ενημερωμένων πολιτών. Παρέθεσε στοιχεία μάλιστα από τον ΟΟΣΑ από τα οποία προκύπτει ότι μόλις 12 στους 100 μαθητές αντιλαμβάνονται την έννοια του χρήματος. Το βιβλίο μέσα από απλό λόγο και με χρήση παραδειγμάτων προσπαθεί να μεταδώσει στα μικρά παιδιά, οικονομικές έννοιες.

Στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετείχαν η κυρία Τζίνα Θανοπούλου Ed. M., M.A. Harvard University, συμβουλευτική -–εκπαιδευτική ψυχολόγος, η κυρία Όλγα Μπορνόζη διευθύνουσα σύμβουλος της Capital Link, ο Γιάννης Περλεπές, γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» και ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος αναπληρωτής γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της Interamerican.

Σύμφωνα με την κ. Θανοπούλου «τα υγιή παιδιά που έχουν συναισθηματική νοημοσύνη (E.Q), χρειάζονται και οικονομικές αξίες, για να μην βιώνουν άγχος». Υπογράμμισε επίσης ότι τα παιδιά ωριμάζουν ψυχολογικά καλύτερα όταν μαθαίνουν για το χρήμα. Όμως πέρα από το βιβλίο η κ. Θανοπούλου τόνισε ότι είναι σημαντικός ο ρόλος του γονέα να μιλήσει στα παιδιά για τις οικονομικές αξίες. Από την πλευρά του ο κ. Φραγκουλόπουλος εστίασε στην παρέμβασή του ότι πρέπει τα παιδιά να αντιλαμβάνονται από νωρίς έννοιες όπως η αποταμίευση και η αξία της.

Η κ. Μπορνόζη τόνισε ότι ο πολίτης που είναι «χρηματοοικονομικά αναλφάβητος» έχει άγνοια για τυχόν κινδύνους που κρύβουν οι επενδύσεις και έχει την τάση να συσσωρεύει χρέη. Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των πολιτών και από την κατανάλωση να στραφούν στην αποταμίευση.

Από την πλευρά του, ο κ. Περλεπές υποστήριξε ότι η σωστή ενημέρωση για τις οικονομικές αξίες πρέπει να επεκταθεί και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς.

Το βιβλίο αυτό είναι το δεύτερο που παρουσιάζει ο καθηγητής Ν. Φίλιππας για παιδιά και διανέμεται από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter