Προκαλεί η Γκάγκα ενώ βάζει «ταφόπλακα» στη δημόσια υγεία: «Θέλετε ένα ΕΣΥ που υπήρχε 40 χρόνια πριν»

Προκαλεί η Γκάγκα ενώ βάζει «ταφόπλακα» στη δημόσια υγεία: «Θέλετε ένα ΕΣΥ που υπήρχε 40 χρόνια πριν»

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι ένα δυναμωμένο ΕΣΥ» ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής η Μίνα Γκάγκα, εμπαίζοντας τη νοημοσύνη της αντιπολίτευσης, των πολιτών, των αρμόδιων κοινωνικών φορέων και όσων διαδηλώνουν αυτήν ώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου που «ξηλώνει» και τα τελευταία στοιχεία δημόσιου χαρακτήρα στο σύστημα υγείας.

Δείτε επίσης: Επί ποδός γιατροί και νοσηλευτές για το νομοσχέδιο – έκτρωμα της Γκάγκα που μετατρέπει τον ασθενή σε πελάτη στο ΕΣΥ

Η αν. υπουργός Υγείας μίλησε για την ανάγκη ενός πιο «ελκυστικού για τους γιατρούς» συστήματος υγείας, τονίζοντας πως «το νέο νομοσχέδιο δίνει στην Υγεία για πρώτη φορά έναν προγραμματισμό για το τι γιατρούς χρειαζόμαστε και τι ανάγκες έχει το ΕΣΥ».

Δείτε επίσης: Βουλή: LIVE η συζήτηση για το νομοσχέδιο Γκάγκα που διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ

Εν προκειμένω, ενδιαφέρον έχει η αποστροφή της αν. υπουργού αναφορικά με «το τι γιατρούς χρειαζόμαστε», καθώς τα λεγόμενά της δημιουργούν την εντύπωση πως υπάρχουν υγειονομικοί που… περισσεύουν από το σύστημα υγείας τη στιγμή που η κυβέρνηση υποστήριζε πως δεν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι γιατρού την περίοδο κορύφωσης της πανδημικής κρίσης.

«Αποκαλείτε τους εαυτούς σας προοδευτικούς, αλλά δεν είστε. Θέλετε να πάτε σε ένα ΕΣΥ που ήταν 40 χρόνια πριν» είπε απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κρίνοντας πως η δημόσια υγεία έχει πλέον «ασθενείς και τεχνολογία με άλλες ανάγκες».

Κλείνοντας, η κ. Γκάγκα έφτασε στο σημείο να απαιτήσει την ψήφο της αντιπολίτευσης, της οποία μάλιστα αμφισβήτησε την πίστη στις δημοκρατικές αρχές! «Μιλάτε για Δημοκρατία, αλλά θέλετε απολυταρχία και κρατισμό» κατηγόρησε και κατέληξε προστάζοντας: «Αυτό είναι το νέο νομοσχέδιο και πρέπει να το στηρίξετε όλοι και να το ψηφίσετε όλοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter