Προκαλεί και πάλι η Τουρκία μετά τους «γκιαούρηδες»: «Ατυχής η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ»

Προκαλεί και πάλι η Τουρκία μετά τους «γκιαούρηδες»: «Ατυχής η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ»

Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί τους υψηλούς τόνους, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Σμύρνη, όπου μίλησε για «γκιαούρηδες στη θάλασσα».

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επανήλθε με ανακοίνωσή του σχολιάζοντας την αντίδραση της Αθήνας στις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και χαρακτηρίζοντας «ατυχή».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι χαρακτηρίζει ακατανόητη την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ τόσο ως προς το χρόνο όσο και ως προς το περιεχόμενό της σημειώνοντας ότι δεν είναι συμβατή με τους κανόνες καλής γειτονίας.

Οι Έλληνες, προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ, «είχαν εισβάλει στην Ανατολία και είχαν προκαλέσει ζημιές και γι’ αυτό το λόγο είχε καταβάλει αποζημιώσεις. Αυτή η ανακοίνωση είναι ατυχέστατη καθώς δεν ταιριάζει με το κλίμα καλής γειτονίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ήρθε ως απάντηση στην τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ που χαρακτήριζε την Κυριακή «απαράδεκτες» τις αναφορές στις οποίες είχε προχωρήσει ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Σμύρνη! Που οι στρατοί του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε απελευθέρωσε ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter