Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητική συμπεριφορά

Προκαλεί και πάλι ο Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητική συμπεριφορά

Προκαλεί για ακόμη μια φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, καθώς κατηγόρησε την Ελλάδα για «συμπεριφορά που πυροδοτεί την αστάθεια», ο οποίος επιπλέον την κάλεσε «να θυμάται την ιστορία του 1922».

Οι αναφορές έγιναν με αφορμή την 101η επέτειο από την απελευθέρωση του Γκαζιαντέπ στην οποία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έδωσε το «παρών» και απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέροντας: «Την ώρα που εμείς καταβάλουμε προσπάθεια για την περιφερειακή και την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις επιθετικές πολιτικές και τις προκλητικές πράξεις με ρητορική που υποδαυλίζει την αστάθεια».

Επιπλέον πρόσθεσε: «Η Ελλάδα θυσιάζει τα οικονομικά της χώρας και την ευημερία των πολιτών και προκαλεί νέες εντάσεις κάθε ημέρα βασίζοντας την πολιτική υπαρξή της στην επιθετικότητα κατά της Τουρκίας».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η προκλητική αυτή συμπεριφορά δείχνει ότι η Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και αγνοεί τις βασικές αρχές και τις αξίες του ΝΑΤΟ. Προσδοκούμε ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα εγκαταλείψουν αμέσως τις προκλητικές συμπεριφορές και θα συμπεριφερθούν σαν σώφρονες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και θα επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω διαλόγου» και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα πρέπει «να πάρει μαθήματα από την ιστορία χωρίς να ξεχνάει τι έζησε το 1922 πριν χιονίσει στα βουνά που εμπιστεύτηκαν».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter