Προκαλεί και πάλι ο Τραμπ: «Ίσως η απειλή για “φωτιά και οργή” να μην ήταν αρκετά σκληρή»

Προκαλεί και πάλι ο Τραμπ: «Ίσως η απειλή για “φωτιά και οργή” να μην ήταν αρκετά σκληρή»

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά της Βόρειας Κορέας. 

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η αναφορά του σε «φωτιά και οργή» που προτίθεται να εξαπολύσει εναντίον της Βόρειας Κορέας «ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θα όφειλε να είναι «πολύ νευρική» στην περίπτωση που κάνει οτιδήποτε το οποίο θα θεωρηθεί πως απειλεί τη χώρα του.

Ακόμη, ο Τραμπ τόνισε πως θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο πρόεδρος Τραμπ προχωρά σε άνευ προηγούμενου δηλώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας. 

Μετά την ανεκδιήγητη απειλή που εκτόξευσε εναντίον της Πιονγιανγκ την Τρίτη, ότι «η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να μην κάνει κι άλλες απειλές προς τις ΗΠΑ» γιατί «θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί ποτέ», το βορειοκορεατικό καθεστώς απάντησε ανακοινώνοντας ότι εξετάζει τον βομβαρδισμό της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στο νησί Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter