Προκαλεί ο Αυγενάκης: Εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν

Προκαλεί ο Αυγενάκης: Εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν

Αντί να εξηγήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού γιατί μετά τις εκλογές του Ιουλίου δεν προέβη στην εκ νέου συγκρότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προτίμησε να υπεραμυνθεί των επιλογών του.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την αθλητική συμφωνία Ελλάδας – Ιαπωνίας, ο Λεύτερης Αυγενάκης αποπειράθηκε να απαντήσει στο γιατί δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής στον ορισμό των νέων μελών της ΕΕΑ, παραθέτοντας τη μισή αλήθεια. Ειδικότερα, ο υφυπουργός είπε πως δεν προβλεπόταν από το νόμο Βασιλειάδη γιατί η Επιτροπή δεν είχε συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, με αποτέλεσμα να ισχύει όσα ορίζει το άρθρο 77 του ν 2725/1999. «Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχαμε κάνει λάθος, θα το παραδεχόμασταν, και θα κάναμε τα πάντα να επανέλθει ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων» τόνισε ο Λ. Αυγενάκης, ο οποίος λίγες ημέρες πριν την απόφαση – κόλαφο της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ – Ξάνθης είχε αντικαταστήσει δύο μέλη της Επιτροπής.

Οι δηλώσεις, όμως, του τέως υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, στην ΕΡΑ ρίχνουν «φως» στα θολά σημεία των εξηγήσεων Αυγενάκη. Κυρίως, ως προς το τι παρέλειψε να πράξει ο νυν υφυπουργός με φόντο την ΕΕΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Είχαμε συμφωνήσει με τους φορείς του αθλητισμού να τελειώσει η αγωνιστική σεζόν, ώστε να μην διαταραχθούν οι έλεγχοι που έκανε η υφιστάμενη ΕΕΑ και να αρχίσει η νέα σεζόν με τη νέα Επιτροπή. Μετέθεσα με κοινή άτυπη συμφωνία τη σύσταση της Επιτροπής τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο, όπως γνωρίζετε, είχαν προκηρυχτεί εκλογές, δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να φέρω μία Επιτροπή 15 ή 20 ημέρες πριν από τις εκλογές και να την ορίσω, γιατί με τον τρόπο που λαΐκιζε η Νέα Δημοκρατία τότε και τα “λούζεται” βέβαια όλα αυτά που έκανε σε όλους τους τομείς της πολιτικής της, θα είχαμε πολιτικό ζήτημα αφενός και αφετέρου η Βουλή ήταν κλειστή λόγω εκλογών και επομένως δεν μπορούσε να περάσει από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Ενημέρωσα σαφώς κατά την παράδοση για τις εκκρεμότητες που υπήρχαν».

«Ο υφυπουργός Αθλητισμού επέλεξε να αντικαταστήσει παραιτημένα μέλη από την προηγούμενη Επιτροπή, αντί να φέρει σε ισχύ το νέο νόμο, με τις νέες διαδικασίες, ακόμη και με το νέο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει και το νέο πλαίσιο ποινών. Φτάνουμε, λοιπόν σε αυτό το σημείο, με πάρα πολλές σκιές και έρχεται μία τροπολογία, η οποία είναι απερίγραπτη και δεν λύνει το ζήτημα» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση θέλει να τα έχει καλά με όλους, να εξυπηρετήσει τους πάντες και να ακροβατήσει μεταξύ των συμφερόντων που θέλει να εξυπηρετήσει. Αυτό καταδεικνύει η τροπολογία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter