Προκαλεί ο Βαρβιτσιώτης: Μιλάει για τη Μαλακάσα όταν ξεχνάει την αποτρόπαιη δήλωσή του για τους πνιγμένους στο Φαρμακονήσι

Προκαλεί ο Βαρβιτσιώτης: Μιλάει για τη Μαλακάσα όταν ξεχνάει την αποτρόπαιη δήλωσή του για τους πνιγμένους στο Φαρμακονήσι

Επιλεκτική μνήμη και άποψη για τους πρόσφυγες και τη μοίρα τους στην Ελλάδα έχει ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Μαλακάσας και είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός πρόσφυγα και το τραυματισμό άλλων επτά, είπε ότι «ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει». 

Θέλοντας μάλιστα να εμφανιστεί και ως… υποστηριχτής των προσφύγων, είπε πως «ένας ακόμη άνθρωπος που ξέφυγε από την εμφύλια σύρραξη της πατρίδας του, χάνεται στη χώρα μας εξαιτίας μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης που αδυνατεί ακόμη και να διαφυλάξει την τάξη στα κέντρα υποδοχής». Έκανε δε λόγο για πράξεις και παραλείψεις που «συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς».

Εμείς να του θυμίσουμε τι είχε δηλώσει λίγο μετά το ναυάγιο με θύματα 11 πρόσφυγες -ανάμεσά τους και παιδιά- στο Φαρμακονήσι τον ιανουάριο του 2014, όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Ναυτιλίας. Την ώρα, που ο ΟΗΕ ζητούσε έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών του ναυαγίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωνε ότι, τα θύματα πνίγηκαν, επειδή ήλθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο και αντέδρασαν απότομα ενώ λίγο αργότερα έλεγε πως «η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter