Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ μετά την ανακοίνωση της MED-7: Να αποσύρει η Ελλάδα τα πλοία γύρω από το Oruc Reis

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ μετά την ανακοίνωση της MED-7: Να αποσύρει η Ελλάδα τα πλοία γύρω από το Oruc Reis

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε η Άγκυρα φανερά ενοχλημένη από  την ανακοίνωση των ηγετών της MED-7.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε «μεροληπτική» την ανακοίνωση των ηγετών της MED-7 μία ημέρα μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική προσθέτοντας ωστόσο ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή σε άνευ όρων συνομιλίες με την Ελλάδα.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει «άνευ όρων να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία» ώστε να εκκινήσει διάλογος και να υπάρξει συνεργασία στην περιοχή.

Κάλεσε μάλιστα την Ελλάδα «να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία γύρω από το Ορούτς Ρέις» προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων τους οι ηγέτες των επτά μεσογειακών χωρών εξέφραζαν την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο για τις επανειλημμένες παραβιάσεις κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως και για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.Απηύθυναν επίσης κάλεσμα σε όλες τις χώρες της περιοχής να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter