Προκαταρκτική έρευνα στο Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών

Προκαταρκτική έρευνα στο Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών

Προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διεξάγεται τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και θυγατρικών εταιρειών. 

Η έρευνα διενεργείται έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σχετικά με κακοδιαχείριση στο Συνδικάτο κατά το παρελθόν. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ήδη από το γραφείο του εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν περισσότερα για την υπόθεση, ενώ φέρεται να έχουν ζητηθεί στοιχεία και διευθύνσεις πρώην συνδικαλιστών του Συνδικάτου. 

Η έρευνα κινείται σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr γύρω από ένα πρόστιμο ύψους 179.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ στο Συνδικάτο το 2014 έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για παραβάσεις που αφορούν την περίοδο πριν το 2009. 

 Το πρόστιμο φέρεται να πληρώθηκε σε δόσεις. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι και την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς είχαν αναζητηθεί τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους ευθύνονται για τις φορολογικές παραβάσεις που διαπίστωσε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ και ειδικότερα για παράνομα παραστατικά που φέρονται να ανευρέθηκαν κατά τον έλεγχο των επιθεωρητών του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το πρόστιμο που τελικά καταβλήθηκε ήταν μικρότερο από 179.000 ευρώ και συγκεκριμένα γύρω στα 60.000 ευρώ. Κύκλοι του Συνδικάτου ανέφεραν επίσης στο documento ότι το πρόστιμο είχε μπει για εισφοροδιαφυγή αλλά στην ουσία δεν επρόκειτο για παράβαση. Δηλαδή τα έξοδα ήταν γραμμένα στα βιβλία του Σωματείου, αλλά έλειπε το τυπικό του παραστατικού γι’ αυτί και επιβλήθηκε το πρόστιμο του ΣΔΟΕ το οποίο και αποπληρώθηκε. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους το πρόσωπα μάλιστα που φέρεται να έκανε την καταγγελία στο ΣΔΟΕ στη συνέχεια καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση μελών του Συνδικάτου, ενώ φέρονται να εκκρεμούν σε βάρος του και αστικές αποζημιώσεις. 

Δεν αποκλείεται πάντως η εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα τα οποία ψιθυρίζονται στο εσωτερικό του Συνδικάτου. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με έλλειμμα στο ταμείο το οποίο «κληροδοτείται» από διοίκηση σε διοίκηση εδώ και αρκετά χρόνια, ή με χρήματα τα οποία είχαν δοθεί για ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ασφαλιστική εταιρεία που στη συνέχεια βάρεσε «κανόνι». Οι ίδιοι κύκλοι πάντως σημείωναν στο documentonews.gr ότι το έλλειμμα δεν αφορά την τωρινή διοίκηση αλλά έχει να κάνει με χρήματα τα οποία δοθήκαν ως βοήθημα σε απολυμένους από την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι εργαζόμενοι ελάμβαναν χρηματική στήριξη και έκοβαν αποδείξεις, όπως αναφέρουν.  

Η παρέμβαση εισαγγελέα έχει απασχολήσει και συνδικαλιστικές παρατάξεις του Συνδικάτου κάποιες εκ των οποίων έχουν εκδώσει και ανακοινώσεις. Στο εσωτερικό του συνδικάτου μαίνεται μάλιστα συνδικαλιστικός πόλεμος μεταξύ των παρατάξεων, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, καταγγελίες αλλά και ψιθύρους. Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελική έρευνα θα δείξει εάν έχει συμβεί έκνομο και αν έχουν υπάρξει φαινόμενα κακοδιοίκησης.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter