Προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα υπηρεσίας για απειλές κατά Στουρνάρα

Προκαταρκτική εξέταση  από τον εισαγγελέα υπηρεσίας για απειλές κατά Στουρνάρα

Προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε από τον εισαγγελέα υπηρεσίας για την καταγγελία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα προς τον υπουργό Προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα για αναρτήσεις, σχόλια και απειλές εναντίον του στα social media.

Κεντρική θέση στην καταγγελία έχει η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη ο οποίος στη σελίδα του στο Facebook έγραψε: Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο κ. Τόσκας έστειλε την καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας ο οποίος διέταξε την έρευνα, που διενεργείται από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του εισαγγελέα δεν τίθεται θέμα αυτόφωρης διαδικασίας.

Για την υπόθεση αυτή η Λαϊκή Ενότητα επισημαίνει: «Η έκφραση γνώμης και συναισθημάτων δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εισαγγελικών παρεμβάσεων, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την ποινική καταστολή ανθρώπων που συνεχίζουν να θυμούνται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, ανεξάρτητα από την επίθεση που δέχτηκε, παραμένει ο τραπεζίτης και ο πρώην πρωθυπουργός που έπαιζε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιβολή των μνημονίων και στην τραγική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter