Προκαταρκτική εξέταση για Κουρτάκη και Τζένο – Τι υποστηρίζει ο Καμμένος

Προκαταρκτική εξέταση για  Κουρτάκη και Τζένο  – Τι υποστηρίζει ο Καμμένος

Με φόντο τον σάλο που προκλήθηκε και τις καταδίκες από κόμματα και δημοσιογραφικές ενώσεις, προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης

που αποδίδει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους υπευθύνους του ομίλου «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα, η οποία έχει εντολή να διακριβώσει τη βασιμότητα όσων εκθέτει στη μήνυσή του ο υπουργός σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης. Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει πως οι δύο δημοσιογράφοι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του χρησιμοποιώντας το ανήλικο παιδί του, προκειμένου ο ίδιος να αποσύρει κατηγορίες σε βάρος τους για ποσά που φαίνεται να έλαβαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι δύο δημοσιογράφοι οδηγούνται στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση, αδίκημα που τους απαγγέλθηκε χθες από τον εισαγγελέα μετά τη μήνυση του κ. Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι προτίθενται να ζητήσουν τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

«Εξηγήσεις» Καμμένου για το αυτόφωρο

Ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων κατόπιν δικού του αιτήματος, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Δεν μπορώ να αφήσω απροστάτευτο τον γιο μου, θα στιγματιστεί για μια ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος στο «Καλημέρα Ελλάδα», η μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης, αφορά επιθέσεις των δύο δημοσιογράφων εναντίον του, μέσω του ανήλικου παιδιού του, από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1».

«Η σύλληψη δεν αφορά δημοσίευμα, αλλά οι αναφορές στον ανήλικο γιο μου, που δεν έχει ανέβει ποτέ στην Αθήνα, ότι είναι στα Εξάρχεια, ότι είναι αναρχικός, ότι κάνει παρέα με την Ρούπα, ένα παιδί που ετοιμάζεται να πάει στο Πανεπιστήμιο, έγιναν σε δύο ραδιοφωνικές εκπομπές», είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Όλο αυτό ξεκίνησε από το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ και αποφάσισαν, τη μία φορά να φωτογραφίσουν την 4χρονη κόρη μου και τον 8χρονο γιο μου, τους οποίους φωτογράφισαν μέσα στο σπίτι και την επόμενη εμπλέκοντας τον 15χρονο γιο μου», ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας που επιχείρησε να δικαιολογήσει το αυτόφωρο:

«Δεν μπορώ να αφήσω απροστάτευτο τον γιο μου, θα στιγματιστεί για μια ζωή. Επειδή είναι γιος μου, τον καταστρέφει για πάντα στη ζωή του», είπε αναφερόμενος στους παραγωγούς της ραδιοφωνικής εκπομπής:

«Το αναφέρει μια μέρα, το αναφέρει δεύτερη, τι να κάνω; Είναι δυνατόν να μη ζητήσω την παρέμβαση της Δικαιοσύνης; Τι μπορεί να κάνει ένας πατέρας για να προστατεύσει το ανήλικο παιδί του;».

Η παρέμβαση του Πάνου Καμμένου έγινε, όπως είπε, για να «καταλάβουν τα κόμματα που εξέδωσαν ανακοινώσεις, ότι δεν πρόκειται για ένα δημοσίευμα, αλλά για ραδιοφωνικές εκπομπές».

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων και η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για το κλίμα που διαμορφώνεται.

Για «χούντα» κάνουν λόγο σε ανάρτησή τους στο Facebook, οι δύο δημοσιογράφοι.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψαν:

«Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

Η αριστερή χούντα έδειξε το χειρότερο πρόσωπο της. Η σκευωρία που επιχειρήθηκε να στηθεί εναντίον μας για εκβίαση κατέπεσε με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρωτοφανής επιχείρηση με 25 αστυνομικούς στα γραφεία μιας μεγάλης κυκλοφορίας πανελλαδικής εφημερίδας είχε στόχο την τρομοκράτηση μας και των εργαζομένων του Ομίλου, επειδή ασκούμε κριτική στους κυβερνώντες. Δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Κρατηθήκαμε στη ΓΑΔΑ για το “εγκληματικό αδίκημα” της συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή ενοχλήσαμε την κυβέρνηση από τις χειμερινές της διακοπές σε πολυτελή θέρετρα. Ευχαριστούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, την ΕΣΗΕΑ, αλλά και τους χιλιάδες φίλους για τη στήριξη τους. Ευχαριστούμε ακόμα και όσους έμμισθους κονδυλοφόρους επέλεξαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να μας συκοφαντήσουν. Άξιος ο μισθός τους.

Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη- και μόνο- ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι τιμή μας που μας διώκει ο Καμμένος. Περιμένουμε να ζητήσει την άρση της ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή. Χούντα είναι, θα περάσει..»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter