Προκεχωρημένο φυλάκιο της βλακείας

Προκεχωρημένο φυλάκιο της βλακείας

Η πολυχιλιόχρονος Ελλάδα άκμασε και δοξάστηκε μνημονευόμενη αδιαλείπτως και εντέλει επέζησε στους αιώνες των αιώνων, χάριν των δύο υπερπολύτιμων αγαθών που παρήγαγε και διένειμε καθολικά: γράμματα – επιστήμες, τέχνες – πολιτισμός.

Αποδεδειγμένο ότι η ευδοκίμηση αυτών των αγαθών απαιτεί περιβάλλον και συνθήκες δημοκρατίας και ελευθερίας.

Ομως όταν σήμερα του υπουργείου Παιδείας ηγείται η Κεραμέως και του υπουργείου Πολιτισμού ηγείται η Μενδώνη και –σε περίοδο πολεμικής κρίσης στη γειτονιά μας– το πρωθυπουργικό δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι ότι η χώρα αποτελεί το «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή», τότε οι επιστήμες και ο πολιτισμός μας έχουν μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο του σκοταδισμού απέναντι στην ελευθερία της λογικής.

Ο (προβλέψιμος, δεδομένος και μπιστικός) πρωθυπουργός αποφάσισε μόνος –χωρίς την αντιπολίτευση, χωρίς το ΚΥΣΕΑ, χωρίς καν τον υπουργό του επί των εξωτερικών– να γίνει μέρος της επικίνδυνης πολεμικής κρίσης και όχι μέρος της λύσης της.

Μετά την ορθή, επιβεβλημένη, σκληρή και ομόθυμη (από όλο τον πολιτικό κόσμο) καταδίκη της Ρωσίας και του προέδρου Πούτιν που εισέβαλαν στην Ουκρανία παραβιάζοντας κατάφορα τη διεθνή νομιμότητα, ο καθ’ ημάς Λουδοβίκος αποφάσισε την έμμεση εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις, αφού η αποστολή «αμυντικού υλικού» είναι εμπλοκή.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέστειλε χιλιάδες καλάσνικοφ που είχαν κατασχεθεί ως λαθραία (με ποιες αποφάσεις άραγε έγινε η άρση της κατάσχεσης;) αλλά και αντιαρματικούς πυραύλους, όπως κατήγγειλε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ: «Με λίγα λόγια, αυτές οι προμήθειες είναι λάδι στη φωτιά διότι δεν πρόκειται μόνο για καλάσνικοφ, αλλά και για αντιαρματικούς πυραύλους» είπε σε έντονο ύφος.

Η επίκληση της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ ως δικαιολογίας για την αποστολή των όπλων είναι έωλη και παραπλανητική, γιατί δεν υπάρχει απόφαση της συμμαχίας για υποχρεωτική αποστολή πολεμικού υλικού (από τα 37 μέλη έστειλαν όπλα τα έντεκα).

Πρυτάνευσε το επικίνδυνο δόγμα του προκεχωρημένου φυλακίου… της βλακείας.

Ομως το ακόμη πιο σκοταδιστικό, ολοκληρωτικό και φασιστικής εμπνεύσεως μέτρο, που θυμίζει τη ναζιστική «νύχτα των κρυστάλλων», είναι η στοχοποίηση έργων πολιτισμού και η απαγόρευση καλλιτεχνών που προέρχονται ή σχετίζονται με τη Ρωσία.

Αίφνης οι γελοίοι και αμόρφωτοι του υπουργείου Πολιτισμού (;) ανέβαλαν εκδήλωση του γκαλά όπερας όπως και τη μετάδοση της παράστασης «Η λίμνη των κύκνων» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow) και άφησαν απλήρωτο τον Ιππόλυτο Χαρλάμοβ, μεταφραστή του Σολωμού και του Ελύτη στη Ρωσία (!).

Πρυτάνευσε το επικίνδυνο δόγμα του προκεχωρημένου φυλακίου… της βλακείας.

Για τους αφελείς που νομίζουν ότι η Ελλάδα χτίζει συμμαχίες κατά της επιθετικότητας και του αναθεωρητισμού του Ερντογάν την απάντηση έδωσε ο (κωμικός ηθοποιός) πρόεδρος Ζελένσκι: «Εχω πολύ θερμή σχέση με τον Ερντογάν. Ο Ερντογάν είναι ισχυρός πρόεδρος και προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας».

Να θυμάστε, το προκεχωρημένο φυλάκιο του φασισμού είναι η βλακεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter